Reklam

Athletic Club - Leganés: (AH: 0,0) 2

Matchcenter
11 mars 2018 at 20:45 - Fotboll, Spanien - LaLiga
San Mames Barria    Jose Sanchez
11 mar 2018 at 12:21 (Uppdaterad 11 mar 2018 at 22:40) 11/03
141
0
Chance (1-X-2) including handicap: 40-35-25%
Spelvärde: 118,75%
Lägsta spelbara odds: 2,60
Units: 4/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Kvällens sena match från La Liga hittar vi på nya San Mames där Athletic Bilbao tar emot Leganes. Hemmalaget har en tuff EL-match i benen och dessutom en retur att spela nästa vecka. Det tror jag öppnar för skräll här.

Athletic Bilbao har inte haft någon rolig säsong så här långt då laget placerar sig på en 14:e plats i tabellen med långt upp till en europaplats. De har en möjlighet att rädda upp den här säsongen lite och det är att avancera vidare i Europa League. Men även där sitter de i en knepig sits efter en 3-1 förlust mot Marseille tidigare i veckan. Baskerna fick springa mycket där så det kan utan tvekan finnas risk för trötta ben till dagens match. Dessutom har de en retur i tankarna så det är mycket möjligt att Ziganda väljer att rotera här. Spelare som Aduriz och Raul Garcia börjar bli till åren och när det blir hårt matchande så får de oftast vila lite på bänken, som i senaste ligamatchen mot Sevilla (0-2). Truppen är inte den bredaste och det är helt klart ett minus när de nu ska spela sin tredje match på en vecka.

Leganes har stått för en fullt godkänd säsong så här långt då laget placerar sig påen 13:e plats i tabellen med en ganska medioker trupp. Lite tråkig form på slutet men samtidigt har motståndet varit väldigt tufft så det ska vi inte dra några stora växlar på. Förluster mot Girona (0-3), Real Madrid (1-3) och Atletico Madrid (0-4) är inte mycket att snacka om. Dessutom passade de på att ta ett par avstängningar i matchen mot Atletico. Det borde ändå vara en bra känsla hos Leganes efter seger i senaste omgången mot Malaga (2-0). En mycket stabil insats där de skapade en hel del framåt och släppte till otroligt lite bakåt. Nu kommer det handla mer om försvarsspelet i den här matchen men det kommer uppstå kontringsslägen där Leganes har goda chanser att ruska om ett darrigt hemmaförsvar. Amrabat, Beauvue och Zhar är en trio med både fart och finess.

Talar för spelet:

  • Athletic Bilbao har spelat Europa League tidigare i veckan och har en retur som kommer upp. Det finns därmed risk för trötta ben och truppen är inte speciellt bred.
  • Athletic brukar vara riktigt starka hemma på San Mames men faktum är att laget placerar sig först på en 16:e plats i den tabellen denna säsong.
  • Leganes är oftast väldigt bra organiserade i försvarsspelet och sedan har man kontringsskickliga spelare framåt. Det tror jag passar bra i den här matchen.

Talar emot spelet:

  • Athletic har inte många hemmasegrar denna säsong men samtidigt har de endast förlorat två matcher på San Mames i ligan. De säljer sig otroligt dyrt inför de egna fansen.

/[email protected]

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback