advert

Athletic Bilbao - Atletico Madrid

22 januari 2017 at 17:15 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Fint möte på nya San Mames under söndagen där Athletic Bilbao gästas av Atletico Madrid. Hemmalaget dras med en del skador och saknar dessutom två nyckelspelare till den här matchen, så mina pengar åker in på Simeone och hans mannar!

Athletic Bilbao har gjort det godkänt hittills denna säsong då laget placerar sig på en 7:e plats i tabellen med 28 inspelade poäng. Tre poäng upp till Villarreal i nuläget och jag tycker att baskerna ska vara med och fajtas om en europaplats i slutet på säsongen. Men laget har sett tröttkörda ut på slutet och det är inte så konstigt då dubbla cupmatcher mot Barcelona varit på menyn samtidigt som ligaspelet rullat på i vanlig ordning. Endast en poäng i näst senaste omgången hemma mot Alaves (0-0) och även i senaste omgången, borta mot Leganes (0-0), fick man nöja sig med en pinne. Inga bra insatser i dessa matcher och nu väntar betydligt tyngre motstånd. Athletic Bilbao är ett riktigt bra hemmalag med facit 6-2-1 denna säsong men mot ett lag som just Atletico Madrid så tror jag inte det är någon fördel med hemmaplan. Atletico Madrid är ett mycket kontringsskickligt lag och det kan man utnyttja till fullo här.

Tunga avbräck hos hemmalaget som saknar avstängda duon Beñat och Aduriz till den här matchen. Beñat är en viktig kugge på mittfältet och Aduriz står för det mesta framåt hos Athletic och är även lagets bäste målskytt denna säsong. Förutom dessa två stryker vi även Etxeita, Sabin, Yeray, Aketxe och målvakt Kepa som alla går skadade. När matcherna duggar tätt som de gjort på slutet är det viktigt med bredd i truppen och det är något som Athletic saknar i min mening.
Atletico Madrid har inte haft någon supersäsong så här långt men laget placerar sig ändå som 4:a i tabellen och har häng på Barcelona och Sevilla ovanför. Formen är på topp med tre raka ligasegrar på kontot och dessutom så har man hunnit med en cupmatch mot Eibar tidigare i veckan, en match som de vann med klara 3-0. Atletico har inte haft någon större lycka på bortaplan den här säsongen men jag tycker ändå att man har ett spel som borde fungera utmärkt på resande fot, med en stabil defensiv och snabba kontringsspelare framåt. Nu har inte defensiven varit lika stabil som tidigare säsongen men laget har tre raka nollor i ligaspelet och börjar hitta tillbaka igen. Kikar vi offensivt så tror jag att spelare som Griezmann, Gameiro och Carrasco kan skada ett allt för offensivt hemmalag ordentligt.

Skadeläget ser väldigt bra ut hos gästerna som saknar Oblak, Tiago, Augusto och Cerci till den här matchen. Vidare så har man Thomas Partey på landslagsuppdrag. Enda avbräcket bland dessa är målvakt Oblak men jag tycker att Moya har skött sig bra på slutet så det ska inte vara någon fara.

Athletic Bilbao har sett väldigt trötta ut på slutet och utan Beñat och Aduriz så försvagas man ytterligare. Atletico Madrid har kommit igång på slutet och tack vare sitt fina kontringsspel så tror jag att man tar sin fjärde raka ligaseger här. Tvåan spelas och vi ger det med en medelinsats till 2.05 hos ComeOn.

/[email protected]
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback