Reklam

Ässät - Björklöven (2018-08-17, 15:45): 1

17 augusti 2018 at 15:45 - Hockey, Friendlies
17 aug 2018 at 11:28 (Uppdaterad 19 aug 2018 at 08:55) 17/08
80
0

Träningsmatch

Chans (1-X-2): 65-15-20%
Spelvärde: 111,80%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 7/10
Hit/Miss: 5-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Två lag som spelade träningsmatcher så sent som gårdagen (torsdag) är snabbt på benen igen och ny match väntar under fredagseftermiddagen.
Det finska hockeylaget Ässät tar sig an svenska Björklöven.

Det är markanta skillnader mellan dessa två klubbar. Ässät spelar i finska SM Liiga. Det vill säga den högsta ligan i Finland och möter Björklöven som i och för sig satsar inför kommande säsong, men spelar trots allt i Hockeyallsvenskan. Den näst högsta divisionen inom svensk ishockey.
Den lilla cupen Vasa Cup ska göras upp i finalspel och det finns en klar favorit i detta möte.

Vad talar för att Ässät vinner:
► Det är skillnad på seriesystemen. Björklöven spelar trots allt bara i Hockeyallsvenskan. Laget förlorade klart mot dom svenska rivalerna Skellefteå med 1-4. Segern i cupen mot Vaasan Sport säger för mig inte särskilt mycket.  Vaasan Sport kom överlägset sist i SM Liiga förra säsongen och är jämförbart med topplagen i Hockeyallsvenskan.
Tämligen bra finskt Ässät. Förra säsongen blev en aning sämre än vad laget brukar etablera sig. En blygsam åttonde plats och redan uttåg i kvartsfinalen mot slutliga vinnarna Kärpät. 
Ässät har ett guld från SM Liiga från säsongen 2012 - 2013 och är alltid ett sluspelslag.
► Flera tongivande spelare i Ässät. Laget har landslagsmålvakten A. Bernard (Italien) med massor av rutin från landslagsspel och klubbnivå. 
S. Salminen, A. Leganiere, S. Salmela och T. Tommi är spelare med både landslagsrutin och erfarenhet från ännu större ligor. 
► Ässät besegrade det forna topplaget Lukko i sin cupsemifinal och Lukko är ett klart bättre motstånd än vad Vaasan Sport är. Noterbart är att Ässät tog därmed sin första seger på sina fyra första träningsmatcher, något som var väldigt efterlängtat. 

Vad talar emot:
► Kort vila. Lagen har inte ens vilat i 24 timmar innan pucken släpps. Lagen har matchats hårt med träningar och träningsmatcher. Det är försäsong och orken är inte där den kommer vara när seriesystemen startar igång.
► Björköven satsar rejält inför Hockeyallsvenskan och blickar mot ett återtåg i SHL. Laget har spetsat truppen rejält med bland andra F. Cruseman som en tilltänkt poängmaskin. 

Björklöven har vind i seglen efter den något överraskande segern över Vaasan Sport. Men den korta vilan samt att flera spelare lämnats hemma i Umeå gör att någon mer seger ska det inte bli när ett ännu tuffare motstånd står på andra sidan isen. 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!
Feedback