advert

Asplöven - Piteå

27 januari 2017 at 07:06 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Den norra allettan rullar vidare på fredagskvällen där klassiska Asplöven tar emot Piteå hemma i ICA Arena. För hemmalaget är det bara tre poäng som gäller denna afton.

Asplöven har haft en start som dem kanske inte riktigt önskar. Det handlar mycket om tillfälligheter samt att ha stolpe in i en såhär tuff serie som detta är. Vi har många poteniella serievinnare där ingen skulle bli förvånad om det andra laget kommer före det andra i princip. Man har startat med 14 poäng på åtta spelade matcher, vilket i det här fallet gör att dem ligger på femteplats i tabellen. Man har en match mindre än Huddinge och Sundsvall som ligger i toppen av serien. Dagens match är således väldigt viktig för fortsättningen och framförallt för just Asplöven som ligger fyra dagens motståndare från Piteå. En förlust skulle alltså innebära att man även har sju poäng upp till Piteå, vilket såklart kommer bli otroligt svårt att ta igen under de resterande matcherna. På pappret är Asplöven riktigt bra och man har väl sin största styrka offensivt och den måste man få igång på riktigt nu. När man mött Piteå de två andra matcherna under grundserien så har det slutat med två vinster för Piteå, 0-1 respektive 2-1. Det är läge för revansch och med tanke på förutsättningarna inför den här matchen så är det klar fördel Asplöven. Man kommer ifrån ett onödigt poängtapp mot Haninge och har inte råd med fler bottennapp nu.

Piteå är enligt mig det lag tillsammans med Sundsvall och Huddinge som jag tror kommer att klara sig bäst i en eventuell kvalserie. Man är inte kända för att ha en sprudlande offensiv, men man har ett grundspel och en defensiv som är otroligt svår att överlista. Därav en av anledningarna varför man kommer klara av en kvalserie på ett bra sätt. Däremot så blir det offensiva lidande ibland. Man skjuter väldigt mycket i vissa matcher, men har också en tendens att inte få in pucken så mycket i jämförelse till det spelövertag man brukar ha. En normal match hade jag nog valt att inte spela alls på den här matchen, men förutsättningarna är inte direkt till Piteås fördel om vi säger så. I den senaste matchen saknade man fem av sina klart bästa spelare och det är fortfarande oklart hur många som följer med upp till Haparanda på fredag. Man saknade egentligen hela sin stomme som ska stå för det offensiva spelet och i ett lag som redan har svårt framåt i vissa stunder så är det självklart att det kommer bli tufft mot ett av seriens bästa lag på bortaplan. Jag har fortfarande inte luskat ut om man får tillbaka någon kille till matchen, men gissar på att merparten kommer missa ännu en match. Lagkaptenen Magnus Isaksson är en av seriens bästa spelare helt klart och han missar definitivt matchen. I vilket fall, har man problem borta mot Kalix så kommer man garanterat få en jobbig afton mot Asplöven också. Ska man vinna matchen så måste Joel Vännström i kassen stå på huvet och rädda laget.

Jämn match på förhand, men med tanke på förutsättningarna så får vi inte bättre möjlighet till en Asplöven seger här. Mitt spel denna gång blir Asplöven att vinna under ordinarie tid till oddset 2.20 hos Nordicbet. Insatsen blir 7 units.

Lycka till!

/Heden
  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback