Reklam

Asplöven HC - Västervik IK

29 mars 2016 at 14:16 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
1
0

Måstematch för Asplöven

Kvalet upp till HockeyAllsvenskan pågår för fullt, det är en serie om sex lag som spelar tio omgångar. De två bästa lagen spelar i Sveriges näst högsta serie säsongen 16/17. Med tre omgångar kvar ser det ut som att Asplöven kommer få ta klivet ner och ge plats för antingen Sundsvall eller Västervik. Södertälje är i princip säkra då laget med all säkerhet kommer slå Borlänge på hemmaplan.

Västervik som på förhand förväntades få det tufft i kvalserien har visat sig vara otroligt starka. Laget består av en hel del spelare som har rutin från division 1 och allsvenskt spel. Många har tagit ytterligare kliv i sin karriär och utvecklats otroligt mycket. Tänker på spelare som Joacim Hedblad, Viktor Öhman och det unga backlöftet Victor Lindman.

Utöver dessa tre spetsspelare har laget många andra duktiga offensiva spelare mixat med en bra defensiv och tre riktigt jämna femmor. Man har dessutom lånat in Linus Lundin som vaktat kassen under stora delar av kvalserien och har gjort det otroligt bra. Bakom honom står två unga hungriga målvakter som har spelat bra under hela säsongen. Den positionen är den som Västervik kan oroa sig minst över.Asplöven hade det tufft i Allsvenskan och kommer förmodligen inte klara av att hålla sig kvar. Vad som krävs är att de vinner alla tre resterande matcher, att Västervik och Södertälje tappar flera poäng. De ligger just nu sex poäng bakom Västervik och sju poäng bakom Södertälje.

Nyckelspelare i Asplöven är malmösonen Sebastian Dyk som har lyft sitt spel under kvalserien. Jonas Berglund och Simon Olsson är också det några spelare som visat sig vara bäst när det gäller. Men det blir svårt när bara tre spelare presterar och laget i sin helhet känns väldigt tunt.

Mitt spel

Jag tror att det unga hungriga Västervik kommer gå segrande ur denna striden och eventuellt gå om Södertälje i serien. Oddset hittar vi idag på 888sport.com och vi får 3.25 gånger pengarna ifall Västervik vinner efter 60 minuter hård kamp. Det kommer bli jämnt men Västerviks stabila spel rakt igenom blir för tungt för det ganska uppgivna Asplöven.

[bookmaker_bonus id=7]

Som ny kund hos 888sport kan du ta del av mer än detta fantastiska odds. Nämligen en välkomstbonus där du får din vinst tripplad. Sätter du en 100-lapp på Västervik ikväll har du chans på att få ihop en skaplig summa!
  • 500% upp till 600 SEK i välkomstbonus!
  • Bra mobilupplevelse
  • Innovativa kampanjer
Feedback