Reklam

Aslan Karatsev - Mikael Ymer: 2 - Speltips & Rekar

Matchcenter
3 augusti 2022 at 18:15 - Tennis, ATP
Court 4
2 aug 2022 at 14:18 (Uppdaterad 3 aug 2022 at 20:47) 02/08
175
+2
Chans (1-2): 53-47%
Spelvärde: 112,80%
Lägsta spelbara odds: 2,13
Units: 8/10
Hit/Miss: 1-2
Bethard Till Bethard
Fin seger i första omgången för Mikael Ymer här i Washington och jag tror han kan vara lite på gång nu.

Intressant match det här och jag fastnar mest vid spelarnas spelstilar. Jag tycker det är fördel för Ymer här. 

Först av allt vill jag dock notera. Karatsev är rankad runt 50 i världen på årsrankingen, ja. Inte så långt ifrån hans atp-ranking om plats 36. Men då ska man ha koll på att han vann en turnering årets första spelvecka och sen gick han till tredje rundan i Australian Open. Mer än hälften av hans poäng kommer från årets två första turneringar. Tar man bort de poängen skulle han vara en bra bit utanför de hundra bästa, precis där Mikael Ymer ligger. Nu ska man inte göra det så enkelt för sig, men att titta på Karatsevs ranking, 36:a i världen, det blir sjukt fel. Man ska också veta att han varit seedad i typ alla turneringar han spelat i år. Och ändå inte plockat fler poäng än han gjort. Det är riktigt, riktigt dåligt. Med samma seedningar är jag övertygad om att Mikael Ymer hade plockat fler poäng efter Australian Open exempelvis. 

Det skiljer nog inte så mycket som man kan tro mellan dessa två om man tittar enbart på rankingen alltså.

Sen så, som sagt, spelstilarna.

Karatsev har massor av kraft i sitt spel. När han är på topp kan han pressa i princip vem som helst. Men han har hög svårighetsgrad i sitt spel, och om han håller sin normala nivå är han rätt osäker. Därför vill han inte behöva slå fler gånger än nödvändigt och är det något man måste göra mot Mikael Ymer så är det att slå på bollen en gång till.

Karatsev har sprattlat till lite senaste veckorna men sådär vansinnigt bra har det inte varit. Nu direkt från grus till hardcourt och jag är inte så säker på att han kommer vara på topp. Jag tror detta är ett kanonläge för Ymer. Ett inbördes möte för några år sen. Ymer vann då en match på hardcourt på challengertouren.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback