advert

Ascoli - Verona

15 oktober 2016 at 17:00 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Efter en hyfsat stabil inledning har nu Ascoli ganska dålig form. På hemmaplan spelar man lite mer offensivt vilket passar ett lag som Verona som har seriens i särklass vassaste offensiv. Tror Verona fortsätter göra mål här.

Ascoli började med att spela oavgjort i 3 raka matcher och sedan vinna hemma mot Vicenza med 2-0. Sen dess har laget 3 förluster och 1 oavgjort, där man släppt in 2 mål mot både Pisa (borta) och Spezia (hemma). Formen är alltså inte alls så bra och man huserar där nere i botten. Tycker väl att man i vissa matcher haft marginalerna emot sig. Men nu gäller det att börja vinna ifall man inte ska bli förankrade i botten. På hemmaplan brukar man spela mer offensivt och det skulle vara självmord i en match som denna där Verona är i riktigt bra slag framåt. Men man måste ju våga för att vinna sägs det, ska ju även sägas att Verona släpper in alldeles för enkla mål så varför inte testa.

Man har dock viktige mittfältaren Cassata avstängd här vilket är ett avbräck för defensiven. Annars har man en full trupp, där några spelat U-landskamper och kanske inte har bästa fysiska status. Serie B tar ju som bekant inte något uppehåll.

Om vi ser till Verona så fick man bara 2-2 hemma mot Brescia senast i en match där man dominerade fullständigt och skapade massor av chanser men fick inte in bollen. Matchen kunde mycket väl slutat i en 4/5/6-2 vinst ifall man haft normal utdelning. Men att man gör mål framåt är inte konstigt. Man spelar en offensiv fotboll samtidigt som har den bredaste och vassaste offensiven i Serie B, med Pazzini i spetsen som leder skytteligan med sina 8 mål. I dom 5 senaste matcherna har man mäktat minst 2 mål. Det blev 3 mot Avellino hemma, 3 mot Spal borta, 2 mot Frosinone hemma, 3 mot Ternana borta och nu senast 2 mot Brescia hemma. och ser inte varför man inte skulle kunna göra 2 mål mot Ascoli borta. Man är så mycket bättre överlag.

Vi stryker högerbacken Pisano och mittfältaren Fossati. Den sistnämnde lär ersättas rakt av till förmån för Maresca som är tillbaka efter avstängning. Pisano ersattes senast av Romulo som i grunden är en offensiv spelare som var en insida stolpe ifrån att göra en riktigt snyggt solomål senast. offensivt så har man massor av alternativ men viktigaste är väl att Pazzini får spela, det betyder målgaranti deluxe.

Verona är ett bättre lag och man har bra fart i offensiven match efter match. Man kommer fortsätta nöta på även här och har svårt att se att man inte får in 2 baljor. Verona över 1.5 mål till 2.10 är ett guldodds som plockas genast hos ComeOn. Avanti Gialloblu!
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback