advert

Arvika - Filipstad: 2

15 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
14 dec 2017 at 20:04 (Uppdaterad 16 dec 2017 at 10:06) 14/12
71
0

Hockeytvåan Västra C

Chans (1-X-2): 23-20-57%
Spelvärde: 105,45%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Sista omgången innan jul i Hockeytvåan Västra B ska avverkas på fredagskvällen. Arvika står som värd när Filipstad kommer på besök där båda lagen spelar för viktiga poäng. Arvika kommer att tampas med Kil om den sista platsen till kvalet uppåt och Filipstad kampas om placeringen uppe i toppen. I mitt tycke är det givet vilket lag som är bäst.

Arvika är ett lag som på senare tid skaffat sig en bra form och därav också plockat en hel del poäng. Man ska inte ta ifrån dem att de gjort det väldigt bra, men jag ska vara ärlig här. Arvika är lite som Åmål där man har en bra förstakedja, men sedan är det inte mycket mer. Då ska sägas att förstakedjan också är snäppet sämre än Åmåls. Som jag anser i den här serien så är topp fyra lagen klart före de andra fyra i spelet, vilket också syns i tabellen. Filipstads form har sviktat lite på slutet mot vad den gjorde i början, men det känns sakta som att man börjar komma i form. De poängtapp man har känns rakt igenom som slarv. Filipstad är ett lag som har tre femmor som är ganska jämnbra. Man är tunga och är väldigt jobbiga att möta. På hemmaplan har man en tendens att bli lite för offensiva och då blir det luckor bakåt. När man spelar borta känns man mer som ett lag och är inte lika aggressiva. Ett tydligt exempel på det var i just hemmamatchen mot Arvika där man blev totalt sönderkontrade och förlorade med 3-6. Som jag ser på denna match så är Filipstad klart bättre än Arvika och har dem en normal dag så vinner dem det här.

Talar för spelet

  • Filipstad är ett bättre lag rakt igenom och jag tror man käkar upp Arvika tillslut. Hemmalaget må ha en lite spetsigare förstaline, men i övrigt är det klar fördel Filipstad på alla positioner.
  • Filipstad är seriens tredje bästa bortalag och har tagit 18 av 24 möjliga poäng. Man har en målskillnad på 40-20 och det är klart bättre än på hemmaplan. I grunden är Filipstad riktigt tunga att möta.
  • Arvika har bra form, men Filipstad är påväg tillbaka. Man har inte råd med fler onödiga poängtapp och en match mot Arvika ska man bara vinna. 12-1 segern senast kändes som att det var lite proppen ur för Filipstad och det har legat i luften ett tag nu.
  • Arvika släpper till väldigt mycket skott och är allmänt risiga i egen zon. Filipstad har mycket puck och skjuter mycket, något man kommer göra i Arvika också. Det kanske tar ett tag för dem att få hål på Arvika, men över 60 minuter så tror jag inte hemmalaget orkar med.

Talar emot spelet

  • Filipstads onödiga poängtapp mot bottenlagen har varit alldeles för många. Man verkar ha en tendens att ta vissa matcher för lätt. Nu är det sista matchen innan uppehållet och det finns inget att spara på.
  • Ivan Dunayev i Arvika. Vitryssen som blev värvad för ett par veckor sedan har stått för 22 poäng på åtta matcher i ett ganska dåligt lag. Snabb, teknisk och har ett bra skott. Med rätt spelare runt sig så kan han spela högre upp.

På pappret är det inget snack om vilket lag som är bäst. Filipstad kommer kriga om topplaceringarna medan Arvika kommer få kriga med de övriga fyra om den sista platsen till playoff uppåt. En normal dag vinner Filipstad. Jag testar raka tvåan.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback