Reklam

Arsenal - Swansea City

1 mars 2016 at 22:57 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Målsnålt i första halvlek då ingen av lagen vill riskera en förlust

 

Arsenals förlust mot United har fått fansen att se rött. Arsenal är på tredjeplats just nu fem poäng upp till serieledaren Leicester City. Manchester City har bara fyra poäng upp till Arsenal och en match mindre spelad. Det känns som det kommer svänga några gånger till innan liga avgörs. Arsenal är fortfarande med i titelracet men jag vet inte om de har råd med att tappa mer. Med City hack i häl kan det bli ännu en gång fjärdeplatsen för Arsenal. Motståndaren imorgon kväll är Swansea. Laget har 27 poäng på 27 matcher och har tre poäng ner till Newcastle United som ligger precis under strecket. Det är 11 omgångar kvar och nu räknas alla matcher i toppstriden och bottenstriden som en final. Matchen kommer att spelas på Emirates Stadium och Arsenal är pressade att vinna.

Arsenals förlust mot Manchester United visade att man fortfarande inte håller mot storlagen. Trots att Manchester United spelade med 18 åringen Rashford på topp. Totalt hade United 14 skadade spelare och ändå lyckades man vinna med 3-2. Arsenal kändes aldrig ens nära mot United och nu är Arsene Wenger piskad att vinna. Leicester och Tottenham fortsätter att leverera och Arsenal måste börja prestera igen. Alexis Sanchez har inte varit i sin bästa form i år och det är förmodligen därför Arsenal inte presterar. Det känns lite som att Sanchez måste vara bra för att Arsenal ska kunna ta sig till nästa nivå. Wenger får klara sig utan Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere, Rosicky och Santi Cazorla. Samtliga spelare är skadade och kommer därför inte ingå i truppen.

Swansea spelade bra senast mot Tottenham. Man tog ledning och håll länge men till slut så kunde Chadli och Rose vända matchen. Det finns en del positiva saker man kan ta med sig men tappet var för dåligt. Med tre poäng ner till strecket är man piskade att börja ta poäng. Två förluster på raken och nu måste man minst kryssa för att kunna ha bra utgångsläge. Swansea har inga skadade spelare att oroa sig för. Men tränaren Francesco Guidolin var sjuk och kunde inte vara med på presskonferensen efter Tottenham matchen. Men jag har svårt att se att han håller sig borta från sidlinjen när matcherna som är kvar är så viktiga.

Första matchen vann Arsenal komfortabelt på bortaplan med 3-0. Nu är det annorlunda och båda lagen är piskade att vinna. Betsafe håller såklart Arsenal som självklara favoriter. Oddset 1.35 ger inte tillräcklig bra utdelning och därför inte spelvärt. Därför vänder jag mig till målmarknaden. Över 2.5 mål ger endast 1.75 i odds och det lockar inte heller. Istället spelar jag på att andra halvlek kommer bli den halvlek som innehåller flest mål. Oddset är 2.05 och ger en ordentlig utdelning.


  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback