Reklam

Arboga - Malung: Malung över 2.5 mål (inkl OT/SO)

10 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
10 okt 2018 at 14:31 (Uppdaterad 11 okt 2018 at 10:08) 10/10
54
0
Chans: 59%
Spelvärde: 109,74%
Lägsta spelbara odds: 1,69
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Onsdag och i princip full omgång i hockeyettan. Arboga har blivit lite väl stora favoriter hemma i mötet mot Malung och jag kommer syna bortalaget. Jag tror dem vinner, men har respekt för Arboga. Väljer istället ett målspel på Malung.

Arboga ligger på plats sex i serien, tre poäng bakom Skövde som innehar den sista platsen till allettan. En vinst idag är alltså väldigt viktigt. Jag har ganska stor respekt för Arbogas offensiv. Man är rätt frejdiga hela laget, men man har en förstafemma som helt klart får anses som vass på den här nivån. Conny Strömberg-Roman Semjonov-Alexander Kovalonok är en femma som skulle kunna gå in var som helst. Det är dock rätt tunt bakom dessa herrar och det stoppar väl också Arboga från att bli bättre än vad man just nu är. Malung är nykomlingar och har gjort det bra såhär långt. Man ligger på samma poäng som Arboga, med samma målskillnad. Med vinster emot Köping och Mariestad så får det anses som klart godkänt. Jag tycker man har bra chans att vinna även den här matchen, men har som sagt respekt för Arboga. De är jobbiga att möta på bortaplan och jag tror också risken finns att det blir väldigt målrikt. Då ser jag chansen att Malung gör tre mål är större än att dem faktiskt orkar vinna matchen.

Talar för spelet

  • Offensiven i Malung är bra. Man har en grym förstaline med rutinerade Jonas Kapla i spetsen. Han öser in poäng varje säsong och förra matchen blev han stor hjälte med sina fyra mål mot Mariestad.
  • Arbogas defensiv skrämmer inte. Man har en backuppsättning som kanske inte är superbra och Arboga har alltid varit lite svajiga defensivt. Nu har man dessutom sina två bästa backar otillgängliga och det höjer såklart Malungs chanser ännu mer.
  • Tror det passar Malung rätt bra att spela mot Arboga ändå. Hemmalaget är offensiva och kliver på ganska hårt. Malung är snabba i sina vändningar och bör få en hel del lägen på det viset.

Talar emot spelet

  • Malung har väl inte superimponerat på bortaplan direkt mer än i matchen mot urusla Surahammar. Arboga är ingen lätt motståndare, men inte heller någon jätte.

Som sagt så tror jag en del på Malung här, men respekten är stor för framförallt Conny Strömberg. Jag testar istället Malung över 2.5 mål inklusive övertid/straffar till oddset 1.86 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!
Feedback