Reklam

Arboga - Köping: 2

2 november 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
2 nov 2018 at 09:37 (Uppdaterad 3 nov 2018 at 01:31) 02/11
64
0
Chans (1-2): 42-58%
Spelvärde: 106,72%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-2
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
Ett par dagars uppehåll i hockeyettan har det nu vart, men nu är vi tillbaka ikväll med ex antal matcher. Derbyfredag hos många där bland annat Arboga tar emot Köping. Viktig match där jag tror bortalaget drar längsta strået.

Arboga har gjort en otroligt bra säsong såhär långt, framförallt om man jämför med förra säsongen då man var ett av seriens stora stryklag. Nu ligger man faktiskt på en femteplats, vilket i nuläget ger dem en plats i allettan. En stor nyckel i det hela har såklart varit lagets spetskompetens med framförallt Strömberg-Kovalonok-Semjonov, samt duktige Victor Colton. Rutinerade Conny Strömberg har nu efter två månaders spel i klubben valt att söka sig vidare där han kan få mer betalt, vilket säkerligen kommer påverka Arbogas spel en aning. Köping hade ett par tunga tapp inför säsongen, men än en gång verkar man fått ihop det och man har efter elva spelade endast en enda förlust i ordinarie tid, vilket säger en del om lagets kapacitet. Efter dagens match tror jag att Köping utökat försprånget ännu mer.

Talar för spelet

  • Köpings grundspel. Man är otroligt stabila i sitt spel och gör sällan dåliga insatser. I tighta matcher som det kommer bli ikväll är detta givetvis superviktigt.
  • Historiken. Jag minns inte hur många matcher Köping har vunnit senaste säsongerna, men det är många, om inte alla tillochmed under en treårsperiod.
  • Nog för att Arboga är klart bättre som lag denna säsong, men det är klart att tappet av Conny Strömberg kommer att påverka en del, framförallt i PP.

Talar emot spelet

  • Köping må ha ett bra grundspel och lite jämnare trupp, men Arboga har en förstafemma som är riktigt vass och kan sänka många lag med den.
  • Jag tvivlar fortfarande på att Köping kan vara så bra som tabellen faktiskt visar. På pappret är man sämre än förra säsongen så frågan är väl bara hur länge dem orkar.

I vilket fall så ser jag Köping som ett stabilare lag och i ett derby är grundspelet och det defensiva viktigt. Jag testar Köping att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 1.84 hos LeoVegas.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet
Feedback