Reklam

Arboga - Forshaga: 2

3 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
2 jan 2018 at 12:20 (Uppdaterad 4 jan 2018 at 05:44) 02/01
90
0

Hockeyettan Västra Vår

Chans (1-2): 46-54%
Spelvärde: 106,92%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-4
Betsson Spela nu hos Betsson
Den västra vårserien drar också igång under onsdagen där det känns som ett riktigt getingbo. Direkt får vi ett möte mellan den västra seriens kanske största besvikelse, Arboga, som tar emot uppstickaren Forshaga. I mitt tycke känns det väl ändå som fel favorit här ändå med tanke på hur de presterade under grundserien.

Arboga var länge utan seger och det kändes väl inte rätt kanske med tanke på att de innan säsongen räknades som ett lag som borde kunna hålla sig i mitten och kanske tillochmed lite högre. Tillslut slutade man på 18 inspelade poäng och det var långt ifrån godkänt och det känns som att laget har lite med att ge. Det känns också som att om man får en bra start så kan man tillochmed vara med och slåss däruppe. Forshaga trodde jag innan säsongen skulle få det riktigt tungt och det började inte bra. Mycket skador som vanligt och få inspelade poäng. Andra halvan var klart bättre och man avslutade sista matchen innan uppehållet med att slå Mariestad med 1-0. På något sätt motbevisar Forshaga mig gång på gång. De är uppenbarligen inte samma lag som de var för ett par månader sedan och mycket beror väl också på att man fått ordning på backsidan en aning där man till och från under säsongen haft väldigt stora problem. Man slutade i alla fall på 26 poäng och det är ändå åtta poäng bättre än Arboga och framförallt en placering bättre än Grums, vilket jag faktiskt är väldigt förvånad över. Nu är dem dock där dem är och man kan kliva in i vårserien med ett gott självförtroende.

Talar för spelet

  • Formen. Den är såklart nollställd nu sedan en tid tillbaka, men om man tittar på hur dem presterade innan så känns Forshaga klart mer i harmoni än vad Arboga gör.
  • Att Forshaga som haft problem med skador under hela säsongen nu kan ställa upp med nästintill full lag är viktigt. Backsidan med Pearson, Tång och förmodligen också Edman tillbaka är tung.
  • Målvakterna Söderberg och Westerlund är bra. De är nog det bästa målvaktsparet i serien och det spelar ingen större roll vem man ställer. Matchvinnare båda två och otroligt viktiga. Fördel Forshaga på målvaktssidan.
  • Inbördes den här säsongen har Forshaga vunnit alla matcher. Två på försäsongen och två under grundserien. Visst, man kan inte vinna alla matcher hela tiden, men uppenbarligen gillar itne Arboga detta lag.
  • Arboga har tappat två av sina bästa forwards. Anthon Eriksson har försvunnit till Västerås och Oskar Olsson har gått till Skövde.

Talar emot spelet

  • Jag är också rädd att Arboga är ett lag som har mer att ge. Man har visat i enstaka matcher att man är väldigt bra och spelar med hög fart. Kan Forshaga dra ner tempot en aning så vinner Forshaga, annars blir det jobbigt.
  • Arboga har också haft problem med skador, men har nu de flesta tillbaka. Dessutom en ryss vid namn Igor Lapshov som ska vara riktigt bra.

Jag tycker med tanke på att Forshaga just nu verkar mer stabilt som lag än Arboga att de ska vinna den här matchen. Arboga skeppar iväg sina bästa spelare och det känns aldrig bra. Oddset ska vara jämnar och jag skulle inte heller klandra oddssättarna om de hade satt Forshaga som favorit. Jag testar Forshaga inklusive övertid/straffar.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback