Reklam

Arboga - Åmål: 1

11 mar 2018 at 02:19 (Uppdaterad 11 mar 2018 at 18:39) 11/03
62
0

Kvalserie Västra till Hockeyettan

Chans (1-X-2): 64-13-23%
Spelvärde: 109,44%
Lägsta spelbara odds: 1,56
Units: 7/10
Hit/Miss: 6-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Kvalserien till hockeyettan västra drar under söndagen igång på allvar. Arboga är ett av lagen som kommer ovanifrån och ska försöka försvara sin plats i ettan. Succélaget Åmål kommer på besök i första matchen och jag tror man håller favoritskapet.

Arboga har varit en stor besvikelse den här säsongen och har all press på sig inför den här kvalserien. Man är en av de stora favoriterna och det med all rätt. På pappret är man väl ett lag som ska klara det här. Arboga har haft stora problem under hela säsongen med sin defensiv och den kommer förmodligen att bli prövad direkt när offensivt skickliga Åmål kommer på besök. En match som är lite lurig med tanke på att de är just första matchen och man inte riktigt vet var lagen från hockeytvåan står i jämförelse med de från ettan. Åmål har varit tvåans bästa lag den här säsongen skulle jag säga. Man har ett par nordamerikaner som är otroligt bra och det är dessa man lever på. Innan kvalet plockade man även in två killar till som förstärkte deras offensiv ytterligare. Däremot så kanske man borde siktat in sig på en back istället för det är där deras stora problem ligger. Jag tror helt enkelt att Arboga är för bra för att åka ner i tvåan och framförallt så tror jag man kommer skapa stora problem i Åmåls zon där mycket av tiden den här matchen lär tillbringas.

Talar för spelet

  • Arboga ska vara ett bättre lag rakt igenom än Åmål. Nog för att Åmål har sina duktiga amerikaner, men utifrån vad jag sett av Arboga så bör de utan tvekan ha bra chans hemma mot Åmål.
  • Åmål har problem med lag som åker mycket skridskor och smäller på mycket. Det är precis vad Arboga gör. Man spelar fysiskt och lägger mycket puckar på mål, något som Åmål kommer att få problem med.
  • Arboga har haft mycket skador under säsongen, men har nu fått tillbaka ett par killar. Man har kunnat träna normalt och är förmodligen ett bättre lag nu än när man avslutade serien.

Talar emot spelet

  • Åmåls kontringsspel är effektivt och har varit under hela säsongen. Ger man Allen, Shuart och Eden för mycket tid så kommer det att smälla. Det är tre riktigt bra spelare som utan tvekan spelar på en nivå som är högre än var dem är.
  • Det är som sagt alltid svårt att veta var lagen står när hockeyettan möter hockeytvåan. Efter några matcher har vi fått en bra koll på det förhoppningsvis, men magkänslan säger att Arboga är för tunga.

Jag tycker att Åmål är ett riktigt bra lag, men jag tror att man kommer få problem med Arboga höga tempo och fysik. Känner jag Åmål rätt så får man inte ge dem för mycket tid för då blir det mål i arslet och känner jag Arboga rätt så kommer de inte ge dem den tiden. Jag testar Arboga att vinna under ordinarie tid till oddset 1.71 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback