advert

Anderlecht - Mainz

3 november 2016 at 20:00 - Fotboll, Europa - UEFA Europa League
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det är dags för omgång 4:a av Europa League. Vi ska lägga fokus på matchen mellan belgiska Anderlecht som tar emot Mainz på Constant Vanden Stock-stadion. Första mötet blev oavgjort men jag tycker gästerna från Tyskland är det bättre laget.

Anderlecht har skrapat ihop 5 poäng så här långt och det ger dem en 1:a plats i gruppen på bättre målskillnad än Mainz och St. Etienne. I belgiska Jupiler League parkera man på en 2:a plats efter Waregem, i senaste matchen blev det förlust mot Waasland-Beveren (2-1) fast man fick spela med en man mer i cirka 70 minuter. Tränaren Weiler verkar även sitta löst, han har blivit hårt kritiserad. Det spekuleras i de flesta belgiska medier att han kommer få sparken. Återstår att se efter hur mötet mot Mainz slutar. Kikar vi på skadelistan hittar vi två spelare och det är backen Spajic och mittfältaren Chipciu. Två spelare som är ordinarie annars.

Även fast man fortfarande är obesegrade i Europa League, så har man inte presterat speciellt bra fotboll i mötena mot St. Etienne (1-1) och Mainz (1-1). Vinsten tog man mot Gabala (3-1) och de laget håller inte speciellt hög kvalité.

Mainz ligger på 3:e plats i gruppen, med sämre målskillnad som jag nämnde innan. Man tog en efterlängtad vinst i helgens match mot Ingolstadt (2-0). Malli var en av målskyttarna i matchen, turken har nu gjort 5 mål på 9 matcher i Bundesliga. Mainz är ett lag som har fokus på Europa League. Inför säsongen har man värvat spelare för att bredda truppen för det. B.la. med Gbamin, Öztunali och Lössl sedan har man även köpt loss Cordoba och Clemens som man var inlånade förra säsongen. Cordoba har fått mycket speltid på slutet eftersom både Muto och Berggren är skadade. Han gjort det riktigt bra på topp, springer mycket och skapar ytor åt sina medspelare.

Det är på mittfältet vi hittar Mainz vassaste spelare, det är Malli och De Blasis. De två har stått för mer än hälften av de mål man har gjort i Bundesliga. En som brukar täcka upp för deras offensiva räder är Frei, tyvärr är han skadad och inte tillgänglig till den här matchen. Men det finns uppbackning, Serdar spelade på den positionen tillsammans med Gbamin i senaste matchen och gjorde det bra.

Det är inte många lag som lägger fokus på Europa League men Mainz gör det. Just det och att man är ett bättre lag i grunden än Anderlecht får mig att tro på dem. Anderlecht har en tränare som hänger löst och spelet hackar. För dem är nog 1:a platsen i Jupiler League viktigare än Europa League. Testar en insats runt medel på Mainz DNB och jag gör det hos Expekt.

 
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback