Reklam

Anaheim - Vancouver

23 oktober 2016 at 22:14 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
 Söndagens mest intressanta drabbning är självfallet utematchen mellan Winnipeg - Edmonton och den här matchen som jag ska kika närmare får komma lite i andra hand. Anaheim tar emot Vancouver hemma i Honda center. Ett hemmalag som jagar formen mot ett bortalag som startat överraskande bra.

Anaheim har inte riktigt kommit upp till sin normala standard hittills. På fem spelade matcher har man endast en seger och resten förluster. Däremot så måste man väl också säga att de haft en del oflyt. Tre av förlusterna har varit med uddamålet så lite grinar det dem i ansiktet och har väl inte studsat rätt direkt. Nu är det läge att vända trenden när man tar emot ett lag hemma som man verkligen ska ha bakom sig efter 82 spelade matcher. Ducks har ett ganska bra lag, men jag har dock lite svårt att få grepp runt dem. Man räknas återigen som en av de största favoriterna att vinna Western Conference, men jag känner inte riktigt att man är där då laget känns lite för ostabilt. Självklart är man ett säkert slutspelslag, men man kommer få kämpa för det. Andersen har lämnat plats och stuckit till Toronto. Han var en stor anledning att man varit så bra som man varit sista åren. John Gibson har potential att blomma ut till en av de bästa i världen, men först och främst måste man se hur han axlar rollen och pressen som förstemålvakt. Men idag när man möter Vancouver, ja då är det bara två poäng som gäller. Allt annat skulle vara en stor skräll enligt mig. För ett bättre lag är man utan att blinka och på hemmaplan är man normalt starka.

Vem trodde att Vancouver efter fyra spelade matcher skulle ha fyra vinster? Det var nog ingen i hela världen. Man gjorde det dock genom fyra starka laginsatser och ett starkt målvaktsspel. Igår kom dock den första förlusten och det var mot Anaheims lokalrival LA Kings. Man visade dock upp en jäkla moral när man hämtade upp ett 3-0 underläge till oavgjort efter ordinarie tid och det är inte heller första gången man kvitterat sent den här säsongen. Ska man vinna matcher den här säsongen så är det ett hårt arbete från samtliga som gäller för tittar man på spelarmaterialet så har man kanske ligans sämsta trupp. Jag tror ju dock att man kommer hålla hyfsat jämna steg under första delen av säsongen innan man sakta, men säkert börjar dala nedåt i tabellen. Jacob Markström har varit lysande mellan stolparna för Nucks i inledningen och är en stor orsak till varför man har gått så bra som man gjort. Han har länge kämpat och äntligen kanske han kan få sitt stora genombrott. Han spelade dock nattens match så han lär vinna till förmån för Ryan Miller inatt. Två duktiga målvakter såklart, men Miller har kniven mot strupen om han vill vara förstemålvakt den här säsongen. I vilket fall så är laget back-to-back efter att ha spelat en tuff match mot Kings och man har framförallt överpresterat och haft väldigt mycket medstuds i inledningen. Inatt tror jag man återigen får känna sig besegrade och den här gången också första gången efter ordinarie tid.

Det är på tiden att Ducks börjar prestera och på tiden att Nucks får lite "stolpe ut". Här kliver i in tungt på Anaheim att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Nordicbet. Insatsen landar på 8 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback