Reklam

Almtuna IS - Västerviks IK: 1

Matchcenter
21 september 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
21 sep 2018 at 06:52 (Uppdaterad 21 sep 2018 at 21:08) 21/09
67
0

Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 57-18-25%
Spelvärde: 102,60%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-1
Betser Spela nu hos Betser
Premiäromgången i Hockeyallsvenskan bjuder på intressanta möten och i Uppsala möter "skrällaget" Almtuna mot bottentippade Västervik. En match som på förhand ska bara gå på ett sätt.

Inget av lagen har glänst särskilt under försäsongen. Förlusterna har avlöst varandra och grundspelet och självförtroendet har fått sig en törn. 
Anmärkningsvärt är att inget av lagen vann fler matcher än vad som spelades.

Vad talar för en hemmaseger:
► Almtuna är ett bättre hockeylag och laget blickar tillbaka mot fjolårssäsongen inför premiären och vill ta med det spel som laget då visade upp. Ingen trodde på Almtuna och laget slutade fyra i grundserien för sedan sätta punkt på säsongen i slutspelsserien.
Läget är en aning likadant inför den här säsongen. Inte många tror på Almtuna mer än laget själva. Intressanta nyförvärv i form av T. Mårtensson, S. Lassen och A. Thilander. 
► Västervik är klara bottenfavoriter. Inför säsongen har tongivande spelare lämnat laget som J. Fransson, C. Fish, O. Drugge och V. Öhman. En spelartrupp som tappat tyngre namn än vad som kommit in och med en högspelarrullians har laget en del jobb kvar innan grundspelet är på plats.
► Normalt starkt hemmalag mot ett närmare uselt bortalag. Almtuna trivs i hemmaborgen och vinner fler matcher än vad laget förlorar i Gränby Ishall. Medan Västervik inte alls trivs på resande fot och smålänningarna förlorar klart fler matcher på bortaplan än vad laget vinner. 
► Sedan Västervik tog steget upp till Hockeyallsvenskan säsongen 2016-2017 har laget mötts fem gånger i Gränby Ishall. Samtliga möten har resulterat i klara vinster för Almtuna och här har hemmaspelerna ett klart mentalt övertag övre gästerna.

Vad talar emot:
► Försäsongen har sett allt annat än lovande ut hos hemmalaget. Av sex träningsmatcher vann laget enbart en. Notera att enda vinsten kom mot Pantern och övriga motståndare var inte särskilt mycket att skrämmas över förutom Djurgården och Timrå.
► Mattias Karlin är tillbaka i båset hos Västervik. Vi allra flesta minns hur han tog Hockeyallsvenskan med storm i debutsäsongen med Västervik och tog laget till slutspelsserien för kval mot SHL.
Nu är han tillbaka efter sejour hos Mora och det är en tränare som levererar och får spelarna att göra över sitt bästa när inga tror på hans lag.

Hemmapremiär med ett normalt starkt hemmalag mot en bottentippad motståndare. Almtuna har inte spelat matcher på en vecka och har kunnat se över vad som fungerat och vad som inte fungerat i spelet och laget har nu verkligen alla förutsättningar att börja säsongen på bästa tänkbara sätt. 

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback