Reklam

Almtuna IS - Mora IK

20 januari 2016 at 13:51 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
2
0
Matchstart kl. 19.00 @ Metallåtervinning Arena

Hockeyallsvenskan ångar på och det är dags för omgång 40 av 52. Serien börjar närma sig sitt slut och varje poäng är extremt viktiga. Almtuna ligger just nu på en kvalplats till kvalserien upp till SHL. Mora har haft en tyngre säsong med lite skador under säsongen och ligger nu sex poäng från kvalplatserna till kvalserien.

Almtunas målvakt Jonas Johansson har fått sitt stora genombrott denna säsongen. Den 20-åriga målvakten är utlånad från Brynäs och har på 30 matcher 92.0 i räddningsprocent. Ett imponerande facit då Almtuna inte hör till toppen av serien och har släppt till väldigt mycket skott. Norrbaggen Michael Haga är en annan spelare i Almtunas trupp som fått sitt genombrott. Förra säsongen producerade forwarden 17 poäng på 43 matcher. Hittills denna säsongen har han redan gjort 35 poäng på 39 matcher. Det gör honom till poängbäst i hela truppen. En liten snabb spelare som är värd att hålla ett extra öga på.

Moras målvakt är inte mycket sämre han. Med exakt samma räddningsprocent är de två utav seriens jämnaste och bästa målvakter denna säsongen. Så förvänta er ingen målfest! Produktionen har varit lite sämre för dala-gänget och poängbäst är Patrik Karlkvist med sina 23 poäng på 35 matcher. En av deras bästa spelare Linus Johansson är äntligen tillbaka efter en tids skadefrånvaro. Han är den som producerat mest sett till antal matcher. Han har gjort 22 poäng på 25 matcher såhär långt.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från bet365.com
Almtuna, 2.20
Oavgjort, 4.00
Mora, 2.75

Mitt tips: Vinst Almtuna

Jag tror att Almtuna kommer ta tre poäng i kvällens möte. De spelar om att hålla sig kvar på slutspelsplats och dessa är oerhört viktiga poäng. Samtidigt måste Mora plocka poäng ifall dom vill ha en chans att komma till slutspelet mot kvalserien upp till SHL. Men Almtuna som har hemmaplan är ett starkt lag och skall klara av denna uppgiften.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback