Reklam

Almtuna IS - MoDo: Över 5,5

Matchcenter
29 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
28 okt 2018 at 20:44 (Uppdaterad 29 okt 2018 at 21:07) 28/10
76
0

Hockeyallsvenskan

Chans (över-under): 53-47%
Spelvärde: 120,84%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-0
Betsson Spela nu hos Betsson
Två lag som kommer till spel i knacklig form. Hemmalaget släpper in ofantligt med mål medan gästerna både gör mycket mål och släpper in ännu fler.
När dessa två lag drabbas samman blir mötena målrika. Fortsätter den inslagna vägen?

Hemmalaget Almtuna har efter en okey start på säsongen kommit av totalt och radar nu upp förluster. Uppsala-laget har förlorat hela fyra raka matcher och spelet ser inte alls bra ut.
Topptippade Modo blandar och ger och avlöser vinsterna med förluster, men med tre förluster på lagets fyra senaste matcher är inte det som förväntas av ett lag som är tippat till topp två.

Vad talar för ett målkalas?
► Almtuna har släppt in andra flest mål i hela Hockeyallsvenskan. Med fyrtiotre insläppta mål är det bara Södertälje som är sämre. Almtuna släpper i snitt in 3,30 mål/match. Med det snittet vinner man inte många matcher.
Defensiven har inte rosat marknaden sista omgångarna heller. Nitton insläppta på lagets fyra senaste matcher är en katastrof statistik.
► Ett utav seriens bästa offensiver. Modo har imponerat framåt under inledningen och har gjort fyrtiotvå mål på tolv matcher. Det är fjärde flest i serien och ger ett snitt på 3,23 mål/match.
Det är inte bara offensiven som har bjudit på mål. Serietrean har släppt in trettiosex mål och det är sjätte flest i hela serien.
► Över 5,5 mål är gångbart hos båda lagen. Modo har av sina tretton matcher spelat åtta matcher med minst sex mål på resultattavlan. 
Almtuna är inte mycket sämre med sex matcher över 5,5 mål och båda lagen har spelat fyra av sina fem senaste matcher över 5,5 mål.
► Inbördes möten är en statistik som inte går blunda för. Alla möten förra säsongen slutade över 5,5 mål och hemmalaget vann samtliga matcher. Lagen har nu fem raka möten med minst sex mål på resultattavlan. 
► Special temas. Två lag som inte alls levererar i boxplay. Nia respektive elva i boxplay ligan och ett pk på 73 samt 71%.
Möjligheterna i spelet i powerplay kommer definitivt komma. Särskilt för Almtuna som är starka i powerplay-formen samt att Modo drar på sig ofantligt med tvåminutersutvisningar. 

Vad talar emot:
► Almtuna's offensiv är inte glödhet. Trots att forne poängkungen T. Mårtensson värvades till laget har offensiven inte imponerat. Blygsamma trettio mål är tredje minst av alla lag i Hockeyallsvenskan.
Modo har till dess en bra defensiv när den klickar. Målvakten E. Hanses är en utav seriens bästa målvakter.
► I Gränby Ishall spelar Almtuna mycket målsnålt jämfört med bortaspelet. Av sex hemmamatcher har bara två matcher slutat över 5,5 mål och offensiven levererar inte alls från hemmalaget. 
Med tanke på att det är två lag som är i dåligt slag kommer fokus hamna på noggrannhet och tålamod. Inget av lagen kommer ha råd att ge bort något gratis.

Topplaget Modo måste börja vinna igen för att haka på tåget om topp två. Almtuna måste börja vinna för att klättra upp från kvalplatsen.
Det är trots allt en viktigt match trots att det bara är den fjortonde omgången av Hockeyallsvenskan. 
Med lagens möten och indikationer på svagt spel i egen zon förväntar jag mig att målen kommer. 

  • 100% upp till 1000 kr i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback