Reklam

Lindlöven - Skövde: 2

31 januari 2018 at 19:00
30 jan 2018 at 15:55 (Uppdaterad 1 feb 2018 at 05:56) 30/01
106
0

Allettan Norra

Chans (1-2): 46-54%
Spelvärde: 110,16%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Lite mer än halva serien är spelad i den norra allettan och det börjar arta sig hur det kommer se ut i slutändan. Örnsköldsvik och Lindlöven har parkerat i botten och den omgången som kommer nu kan bli väldigt avgörande.

Lindlöven kom tvåa i den västra serien och visade gång på gång upp ett stabilt spel. Man kom före ett lag som Mariestad och det säger väl en del om deras grundkapacitet. Spelet i allettan har dock inte övertygat och varför det inte klickat som det gjort tidigare finns det förmodligen en del förklaringar på. Jag tycker på något sätt att laget kanske överpresterade lite under grundserien. En annan anledning är att man haft mycket frånvaro av olika anledningar under säsongen och framförallt på slutet. Det känns inte riktigt som man fått någon kontinuitet i det man gjort då det varit inlånade spelare som kommit och gått. Man har plockat fem poäng på tio matcher och med det spelet kommer man inte speciellt långt. Skövde är inte ett av topplagen i den här serien och det känns som att jag gjort klart det ett par gånger tidigare här. Däremot har man ändå plockat elva poäng och man är ju faktiskt på en playoffplats. Den här matchen är viktig för man har chans att hänga av Lindlöven och den tror jag att man tar. Det har varit jämt inbördes mellan lagen i många år, men känslan nu är att harmonin i Skövde är klart bättre än den är hos hemmalaget. Jag kommer gå mycket på formen, spelarsituationen i Lindlöven och även att Skövde känns mer som ett lag för tillfället.

Talar för spelet 

• Lindlövens start på allettan är under all kritik. En vinst på tio matcher är inget man är nöjda med, men det känns också som att laget också ställt in sig på att det inte är lika motiverande längre. Skövde känns klart mer som ett lag och har bra chans här.

• I senaste matchen saknade Lindlöven ett par spelare pågrund av olika anledningar. Man har fortfarande ett par killar borta och det känns som att kapaciteten är aningen begränsad.

• Om man flikar in på den punkten ovan igen så är det här såklart inte hela sanningen. Man har under säsongen haft problem med skador egentligen hela tiden till och från. Dessutom har man tappat tre av lagets bästa spelare. David Berg försvann i mitten av grundserien. Anton Tanoefter grundserien. Idag försvann också Marcus Fornell till AIK. Självklart är inte Lindlöven samma lag som man varit. 

Talar emot spelet

• Skövdes har haft det ganska svårt på bortaplan i många säsonger och har inte direkt varit lysande där iår heller. Självklart inget som talar för spelet.

• Skövde har varit utspelade i ett par matcher och även fast man spelat smart så är det väl ett tecken på att man vet om att man är lite sämre än många lag i den här serien.

Jag tycker med förutsättningarna att Skövde känns mer motiverade att vinna. Med tappet av Fornell blir Lindlöven svagare som lag och det är också ett tecken på att de kanske vet om att de inte har något att göra i ett eventuellt kval. Jag testar Skövde inklusive övertid och straffar till oddset 2.04 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback