Annons

Speltips : Alexander Ritschard - Pablo Andujar: 2

Matchcenter
21 februari 2023 at 20:05 - Tennis, ATP
Court 1, Palais des Sports de Marseille
21 feb 2023 at 17:19 (Uppdaterad 21 feb 2023 at 21:32) 21/02
65
+1
Chans (1-2): 67-33%
Spelvärde: 132,00%
Lägsta spelbara odds: 3,03
Bet: 6
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Första omgången i Marseille och årets sämsta atp-match hittills? Inte omöjligt.

Det är låg, låg, låg nivå här för att vara atp-touren. Det hade varit en bottenmatch på challengertouren också det här i stort sett. De kunde mycket väl ha mötts i första omgången på den nivån istället. 

Ritschard är en schweizare som ägnat snart 15 år åt att harva på tennisens bakgård. Ofta på futuretouren bland de riktiga blåbären men när challengertouren urvattnats de senaste åren har han tagit chansen lite grann och är nu rankad bland de 200 bästa i världen sen några månader tillbaka. Han gör här en av sina första atp-turneringar och då ska man veta att han fyller 29 år om bara några veckor. Kort sagt, det är ingen världsstjärna direkt, Ritschard. Han har börjat säsongen rätt krattigt också. Förlust mot De Schepper förra veckan i Cherbourg, det är väldigt dåligt. De Schepper är knappt bland de 400 bästa spelarna i världen numera. Tre raka torsk innan det också, han har inte vunnit någon match i år inför den här veckan och förutom De Schepper har han torskat även mot Mensik, rankad utanför de 400 bästa. 

Given torsk för Ritschard här då?

Inte direkt. Han är storfavorit i matchen.

För Andujar, han är värdelös på riktigt numera. Dessutom som alltid svag på hardcourt.

Men någonstans så, med tanke på vilken nivå Ritschard håller. Att han förlorar mot spelare rankade 400 i världen. Må vara att Andujar sladdar och har det tufft på atp-touren. Men han är verkligen inte van vid såhär pass svagt motstånd och jag tycker inte man kan utesluta att det faktum att Andujar i grund och botten är en så enormt mycket bättre spelare än Ritschard kan ge rejält utslag.

Matchen är svårvärderad, utan tvekan. Andujars resultat i år är hemska. Han börjar komma till åren. Det är svårt att riktigt avgöra hur dålig han är. Det man dock kan slå fast är att motståndet här är så pass svagt att jag tycker man måste prova Andujar när han står i 4 gånger pengarna.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback