advert

Alaves - Alcorcon

24 januari 2017 at 20:15 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Tisdagskvällen bjuder på en retur i den spanska cupen då Alcorcon reser till Baskien för att försöka vända på ett 2-0 underläge mot Alaves. Gästerna reser utan sin stora anfallsstjärna och då tror jag inte att man har någonting som kan skaka om hemmalaget. Tung insats på spelet!

Alaves rekade jag inför förra helgens ligamatch hemma mot Leganes (2-2) och även fast det inte blev vinst den gången så är detta ett lag som imponerar på mig. Man släppte lite onödigt in 1-1 precis innan halvtidsvilan och i slutet av matchen släppte man in ytterligare en kvittering helt i onödan på en hörna. Alaves saknade två ordinarie backar i den matchen och det kanske var en orsak, men jag tycker att laget hade full koll större delen av matchen. Nu ska man kliva vidare mot semifinal i Copa del Rey och med en 2-0 vinst från första mötet så ska inte det vara några bekymmer. Jag tycker att det var klasskillnad i bortamatchen trots att målen kom sent och skillnaden bör vara ännu större hemma på Mendizorroza.
Tränare Mauricio Pellegrino har tagit ut en stark trupp till den här matchen då han inte vill veta av några överraskningar. Precis som i första mötet kommer han rotera på en del positioner, men det är främst framåt i banan där jag tycker att Alaves har tillräckligt bra spelare för att få hål på det här motståndet. En hyfsat stark backlinje ska bara hålla nollan mot ett offensivt svagt Alcorcon utan sin skyttekung. 
Alcorcon har inte haft någon större lycka i den spanska andraligan den här säsongen då laget placerar sig först på en 15:e plats i tabellen med 26 inspelade poäng. Nu tog man en livsviktig bortaseger mot Huesca (1-0) i senaste omgången men det är fortfarande bara tre poäng ner till UCAM Murcia under strecket, så fokus borde ligga på helgens ligamatch mot serieledande Levante. Alcorcon var det klart sämre laget i första cupmötet och detta trots att man presenterade en matta som var under all kritik. Gräsmattan på Mendizorroza höll riktigt bra klass under helgen och det är något som helt klart gynnar ett passningsskickligt Alaves mer än Alcorcon.
Gästernas tränare Julio Velazquez har deklarerat att det är fokus på ligaspelet och det ser vi även på matchtruppen då varken David Navarro eller David Rodriguez finns med. Vi stryker även Carlos Bellvis som åkte på ett rött kort i senaste mötet. Om vi börjar med Rodriguez så har han stått för 7 av lagets 15 mål den här säsongen och han har snabbheten som skulle kunnat överraska hemmalaget här. Om vi går vidare till mittbacksräven Navarro så har han faktiskt stått för två mål den här säsongen, men framförallt tillför han en hel del rutin där bak. Även Bellvis är en startspelare i backlinjen, alla dagar i veckan. Så detta är tre mycket tunga avbräck!
Alaves vill nog sätta dit en boll så fort som möjligt och sedan är detta cupmöte över i och med att Alcorcon då måste in med fyra bollar för att avancera. Jag tror att hemmalaget har större fokus på uppgiften och dessutom är man ett klart bättre lag som gynnas av en fin gräsmatta. Jag spelar den raka ettan utan att blinka till mycket fina 2.03 hos Betsafe, insatsen som kastas in är tung!

/[email protected]
  • Spännande kampanjer
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback