Reklam

Alan McManus – Tian Pengfei: 1

18 augusti 2019 at 13:30 - China Championship
16 aug 2019 at 21:19 (Uppdaterad 23 aug 2019 at 18:21) 16/08
24
0
Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 110,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss:
CoolBet Spela nu hos CoolBet
När den här matchen spelas har kvalet till China Champinship pågått ett par dagar. Av alla matcher som spelas måste jag nog säga att det här är den jämnaste på förhand. Kanske till och med att Alan McManus ska vara knapp, knapp favorit.
Talar för spelet
  • Tian Pengfei har bara tagit ett enda frame den här säsongen. Han förlorade klart 1-6 mot Stuart Bingham senast i Kina.
  • Alan McManus pressade Ali Carter i samma turnering (5-6), vilket var ett styrkebesked.
  • Alan McManus är en av tourens bästa "snookerhjärnor". Han kommenterar många turneringar han själv inte spelar i och är ett taktiskt geni.
Talar emot spelet
  • Tian Pengfei har spelat sparsamt och det är svårt att veta var han står någonstans.
  • Alan McManus är ojämn. I omgången innan mot Carter trasslade han till det mot Andy Hicks (6-5), som han ska slå enkelt.
  • Tian Pengfei har ett i grunden något bättre spel än Alan McManus, men ska sägas att han (Pengfei) sällan presterar på topp.

Alan McManus har absolut sett sina bästa år. Spelet är inte på den nivå det en gång var, och det är framförallt skärpan i det längre offensiva spelet som saknas. Han slarvar emellanåt med attackerna och lämnar chanser till sina motståndare. Mot bättre motstånd än honom själv har han dock en tendens att höja sig. En positiv sak, helt klart. Det är som att han vill ha utmaningen i defensivdueller, att det ska "gröta till sig" riktigt ordentligt.

Tian Pengfei är en relativt defensiv och taktisk spelare, men här möter han sin överman. Väljer kinesen att spela sitt vanliga, samlade, spel kommer han få väldigt svårt. Det är precis det spelet

Största chansen för Tian Pengfei är att spela offensivt. Jag ställer mig dock väldigt tveksam till om han klarar av det, med tanke på hur få matcher han spelat och vunnit det här kalenderåret. Självförtroende är A och O i snooker, och jag tror som sagt inte kinesen riktigt är "där" ännu.

Spelet är Alan McManus att vinna matchen.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav
Feedback