Reklam

Ajax - Celta Vigo

3 november 2016 at 22:05 - Fotboll, Europa - UEFA Europa League
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04


En hel del matcher från Europa League under torsdagen och jag väljer att rikta fokus mot ett möte med spanskt inslag, nämligen Ajax - Celta Vigo. Det blev målrikt senast lagen drabbade samman och jag tror vi kan bjudas på en del mål även denna gång.

Ajax har stått för en fin säsong hittills då laget ligger på en andraplats i den inhemska ligan och just nu toppar sin grupp i Europa League på sju inspelade poäng efter tre omgångar. Jag har sett ett par matcher med Ajax i detta gruppspel och detta är ett ungt lag som bjuder på en hel del fart och fläkt ute på planen. Man var totalt respektlösa på Balaidos senast det begav sig och det är väl inte helt omöjligt att det blir ett ännu offensivare upplägg ikväll när man spelar på hemmaplan. Laget har chans att säkra vidare avancemang i turneringen vid seger idag och därför tror jag att man går hårt för tre poäng i det här mötet. Något som givetvis kan straffa sig mot ett kontringsskickligt Celta Vigo.

Kikar vi till skadelistan hos hemmalaget så kommer inte Nick Viergever till spel i dagens match. En given startspelare på mittbacken och således ett tungt avbräck defensivt. Däremot får man tillbaka båda mittfältarna Daley Sinkgraven och Nemanja Gudelj som är två offensivt lagda spelare, även fast Sinkgraven fått husera på en ytterback denna säsong.

Celta Vigo hade en tung inledning på säsongen men har nu trummat igång på allvar både i ligaspelet och i Europa League. Kikar vi 10 matcher tillbaka så har Celta Vigo bara en förlust på kontot, detta i plattmatchen borta mot Villarreal (0-5). Annars är Celta ett lag som det svänger bra om och det såg vi verkligen i helgens ligamatch mot Las Palmas, som var helt galen. Galicierna hade ledningen med hela 3-0 redan efter 21 minuter spelade men efter 90 minuter fotboll så stod det 3-3 på resultattavlan. Det är ett otroligt skickligt lag i det offensiva men när det kommer till det defensiva så ser det inte alls lika stabilt ut. Nu lär det bli en del rotation från Berizzo idag men även det tycker jag gynnar överspelet. Det finns en riktigt bra bredd i det offensiva hos spanjorerna och det innebär även att många spelare vill visa upp sig när speltid ges, inte minst John Guidetti som lär vara ordentligt laddad idag då han ställs mot sina gamla ärkerivaler.

Skadeläget hos gästerna ser riktigt bra ut och Berizzo reser till Holland med en 25-manna trupp. Enda avbräcken är en småskadad Orellana samt långtidsskadade fransmannen Beauvue.

Det har svängt bra kring de här två lagens matcher i Europa League hittills och jag förväntar mig vilda västern även ikväll. Ajax spelar alltid en offensiv fotboll på hemmaplan och mot ett kontringsskickligt Celta Vigo tror jag därför på minst tre mål i matchen. Expekt erbjuder 1.90 för överspelet och vi kastar in en medelinsats!

/[email protected]
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback