Reklam

AIK - Vita Hästen: (AH: -1,0) 1

29 augusti 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
29 aug 2018 at 13:45 (Uppdaterad 30 aug 2018 at 11:56) 29/08
45
0

Träningsmatch

Chance (1-X-2) including handicap: 40-30-30%
Spelvärde: 106,40%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 4/10
Hit/Miss: 3-0
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Inför Hockeyallsvenskan 2018-2019 råder det stora skillnader mellan AIK och Vita Hästen.
AIK ses som klara favoriter att vinna grundserien och har truppen för det. Annat är det med gästerna.

Solna-laget AIK har hittills bara spelat en match under försäsongen, men det var inte vilken försäsongsmatch som helst. Stockholmarna mötte Brynäs och knäppte verkligen SHL-laget på näsan när AIK vann med stabila 4-0.
En seger som verkligen visade upp vilken potential det finns i truppen trots att det ändå "bara" är försäsong.

Vad talar för en AIK seger med minst två mål?
► Truppen hos AIK är rejält spetsad. Sportchefen A. Gozzi har verkligen hittat spets i lagbygget. Målvakten J. Jönsson som höll på att rädda kvar Karlskrona i SHL valde AIK. Poängkungen F. Weigel, S. Marklund och J. Dahlström för att nämna några. 
► Väldigt lite förändringar på backsidan. Endast en ny back har tillkommit och få har försvunnit. Totalt är det fyra backar som lämnat AIK, men ingen av dessa fyra mer än E. Norin ska ses som en ordinarie. 
Den lilla förändringen på backsidan leder till att defensiven är i tämligt gott slag redan nu på säsongen och backarna är väldigt samspelta med varandra.
► Skilda förutsättningar inför kommande säsong. AIK är inte blyga med att lagets målsättning den här säsongen är att ta sig tillbaka till SHL. Föreningen har värvat för det och laget har en rejäl bredd.
Medan Vita Hästen inte alls ser ut att vara bättre än förra säsongen. Truppen ser svag ut och ses inte kunna nå topp åtta inför säsongen.
Tunga spelartapp såsom P. Sjögren och powerplayspecialisten R. Palmberg är borta. 
► Vita Hästen trivs inte att möta AIK. Sedan laget från Norrköping tog steget upp till Hockeyallsvenskan säsongen 2014-2015 har lagen mötts arton gånger. (inkluderat vänskapsmatcher) AIK har vunnit tretton av dessa möten! 

Vad talar emot:
► Vita Hästen är rejält inkörda på träningsmatcher. Laget spelar redan nu sin fjärde match och har lyckats besegra både Linköping efter straffar och Södertälje. Förlust kom mot BIK Karlskoga med 3-6. 
Medan AIK har avvaktat med matcherna och gör blott sin andra match för den här försäsongen.
► Klara favoriter. AIK har vetskapen om att laget är favorittippat både i det här mötet och även i grundserien. 
Det finns en extra stor risk att laget visar nonchalans och ovilja när ett "svagare" lag står för motståndet. Särskilt när Brynäs kördes över i första träningsmatchen. 

Sett till spelare för spelare och lagdel för lagdel är AIK bättre på alla positioner. Truppen är spetsad och redan rejält samspelta på framförallt backsidan. Det är något som kommer hjälpa i spelformerna powerplay och boxlplay. 

  • Upp till 1000 kr i välkomstbonus!
  • Bra utbud och odds
  • Smidiga utbetalningar
Feedback