Reklam

AIK - Timrå: Över 4,5

Matchcenter
15 februari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
15 feb 2018 at 11:27 (Uppdaterad 15 feb 2018 at 22:17) 15/02
55
0
Chans (över-under): 58-42%
Spelvärde: 107,30%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 7/10
Hit/Miss: 6-5 efter straffar
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Toppmöte vankas på Hovet när serieledande Timrå gästar tabelltvåan AIK.
Det lutar åt en publikfest med hittills över 4 000 sålda biljetter och det är många fans som vill bära fram sitt AIK mot den Hockeyallsvenska finalen.

Tvåan mot ettan och sex poäng skiljer Timrå från AIK inför mötet. 
Båda lagen kommer till spel med en kanonform med fyra respektive tre raka segrar. 
Offensiven sprudlar från båda lagen och inte blir det sämre för gästerna som lånat in den offensivt lagde junioren F. Zetterlund från Färjestad och värvat in en amerikansk forward som är en poängmaskin.

Vad talar för:
► Två av seriens starkaste offensiver. AIK är det lag i hela Hockeyallsvenskan som har gjort allra flest mål. Med hundratjugosex stycken snittar stockholmarna 2,86 mål/match.
Timrå är starka framåt, men inte lika produktiova. Med hundrafemton mål är laget nionde målstarkast med ett målsnitt på 2,61 mål/match.
► Bra målform i hemmalägret. Hemmalaget AIK svarade för sex mål senast över Södertälje och har på sina fem senaste matcher gjort hela arton mål. Dessutom har defensiven inte varit lika stark och bakåt har målen ramlat in flitigt. 
► Timrå's powerplay. Det går inte blunda för. I vinstmatchen senast mot Tingsryd gjorde laget tre mål. Samtliga tre mål i spel fem mot fyra.
Med över 22% i utdelning är medelpadingarna seriens andra bästa lag.
► Heta, täta och målrika möten. Säsongens tre möten har slutat med tre raka hemmasegrar och minst fyra mål efter fulltid i samtliga. 3-2ot Timrå, 3-1 AIK och 4-2 Timrå.
► Två relativt skadebefriade lag och kan ställa bästa möjliga lag på banan. 
Timrå saknar fortsatt H. Haukeland som är på OS och det är kännbart avbräck. 
Laget agerar i spetsen framåt och det är mål laget behöver göra för att ta sig hela vägen när säsongen är över. 
AIK är ett offensivt lagt lag och besitter en stark forwardsuppsättning. 

Vad talar emot:
► Två lag som sällan bjuder på målkalas trots att förutsättningarna för det finns.
AIK har bara spelat tjugotvå av fyrtiofyra matcher över 4,5 mål och Timrå har bara sjutton matcher över samma lina med lika många matcher spelade.
► Seriens två starkast defensiva lag. Timrå är det lag i hela serien som släppt in överlägset minst mål. AIK är det lag som släppt in andra minst mål i hela serien. Det finns kvalité i det defensiva spelet.
► Två väldigt disciplinära lag. Timrå och AIK drar på sig väldigt lite utvisningar och är dessutom väldigt starka i spelformen boxplay.

Det är ett möte mellan två lag som har förutsättningarna att mötas i den Hockeyallsvenska finalen. Båda lagen trivs bäst på hemmaplan och vill ha fördelen av en extra hemmamatch om det skulle behövas en femte och sista avgörande match.
Båda lagen satsar nu på offensiven och det är offensiven som kommer bli den avgörande faktorn om det ska bli tre poäng efter fulltid.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback