Reklam

AIK - Leksand: Leksand över 2,5 mål (inkluderat ot)

Matchcenter
27 februari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
26 feb 2018 at 12:21 (Uppdaterad 28 feb 2018 at 07:00) 26/02
84
0
Chans: 57%
Spelvärde: 106,02%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-3
Betser Spela nu hos Betser
Här kan det komma att avgöras vilket lag som får spela den Hockeyallsvenskafinalen mot det lag som får gå den långa vägen för SHL-kval.
Trean AIK har stagnerat i form och har tre raka förluster och möter ett offensivt och effektivt Leksand.

Det skiljer fem poäng mellan lagen när det återstår fyra omgångar av Hockeyallsvenskan. Tabelltrean AIK har nu tre raka förluster och offensiven tillsammans med det sviktande försvarsspelet håller på att spela borta laget från vad som ut som en säker andra plats. 
Leksand som är tvåa har fem poäng upp till ettan Timrå (lagen möts i nästa omgång) och fem ner till AIK. 
Pressen är helt klart på AIK.

Vad talar för:

► Seriens målhetaste lag. Leksand har på sina fem senaste matcher öst in mål. 5, 9, 3, 2 och 4. Med totalt hundratrettiosex mål är Leksand det lag som gör andra flest i hela serien. Ett målsnitt på höga 2,83.
► AIK dras med stora defensvia problem och ser tagna ut av säsongsavslutningen. Formkurvan går spikrakt neråt och laget har tre raka förluster. Dessutom släpper stockholmarna in ofantligt mycket mål och har släppt in tjugoen mål på dom fem senaste matcherna. Det är inte alls bra om AIK ska sluta topp två.
► Nyförvärven i Leksand levererar. M. Muller, D. Pietta och R. Rahm spelar bra direkt i sin nya klubb. 
Muller och Pietta levererar poäng och tillsammans med M. Ritola är dalmasarnas powerplay på frammarsch igen. Det samtidigt som AIK's boxplay blir allt sämre. 
► Vikten av poängen. För AIK är pressen helt och hållet på att vinna matchen. Sättet att ta sig till den andra Hockeyallsvenska finalen efter först ett kvalspel i rak serie är lång och bökig. 
Laget har inte råd att förlora medan motståndarna Leksand har "råd" att förlora och med den harmoni som råder i truppen och bland fansen ser jag att flera psykologiska faktorer spelar in hos gästerna. 
► Leksand kan göra mål på bortaplan. I fjorton av sina tjugotre bortamatcher har dalmasarna svarat för minst tre mål. Här får vi dessutom räkna in övertid och eventuella straffar bara Leksand gör tre mål. 

Vad talar emot:

► Desperation hos hemmalaget. Fansen skriker på en seger. Förlusten mot BIK Karlskoga kan vara mycket kostsam. 
AIK kommer komma ut och streta emot in i det sista och verkligen försöka ta chansen att knipa andra platsen.
► AIK's defensiv. Trots att målkavalkaden mot det egna målet har varit högt sista tiden är AIK det lag som släppt in tredje minst mål i hela serien.
► Leksand har besegrats av AIK två av tre gånger den här säsongen. Dessutom har AIK mäktat med att stänga ner Leksands offensiv så laget enbart gjort tre mål i en match mot stockholmarna. 

På Hovet tenderar Leksand däremot att trivas med sin offensiv. I säsongens enda besök nätade laget tre gånger. Totalt har laget gjort tre mål i tre av sina fyra senaste besök.
Leksand har harmoni i truppen. Spelarna gör det som förväntas och laget har siktet inne på att sluta på första platsen och sedan nå SHL.
För att avgå med seger kommer det behövas tre mål. 

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback