Reklam

AIK - Hammarby: Under 2,5 Mål

Matchcenter
20 september 2020 at 14:30 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Friends Arena
19 sep 2020 at 14:24 (Uppdaterad 20 sep 2020 at 16:21) 19/09
18
0
Chans (över-under): 40-60%
Spelvärde: 106,80%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-0
Betsson Spela nu hos Betsson
På söndag är det äntligen dags för en av årets hetaste matcher. Båda lagen gick in i denna säsong med liknande målsättningar, att hamna i toppen av tabellen. De målsättningarna ser dock annorlunda ut när vi nu går mot säsongens sista tredjedel.

Det har minst sagt varit en påfrestande säsong för AIK. Solnalaget gick in i årets upplaga av allsvenskan med en ny taktik, formation och till stor del även en ny trupp. Som nog de flesta vet vid det här laget gick det inte alls vägen och för tillfället är det bara målskillnad som separerar AIK från en superettankvalplats. Sedan tränaren Bartosz Grzelak kom in har det dock blivit en hel del förändringar, framför allt i det defensiva spelet. AIK har gått tillbaka till det mer försvarsmässigt balanserade 3-5-2, som Rikard Norling använde i stort sett under hela sin andra sejour i AIK. Även om AIK fortfarande är i ett väldigt utsatt läge verkar de åtminstone ha fått ordning på sin defensiv. Ett tungt tapp för de svartgula däremot är att mittbacksnyförvärvet Sotirios Papagiannopoulos är avstängd.

Ska Hammarby kunna haka på i toppen?

Även Hammarby har varit lite av en besvikelse den här säsongen. Visserligen hotas de inte av nedflyttning men inför säsongen var Bajen mångas favoriter till guldet. I dagsläget ligger de på en sjunde plats och prestationerna har minst sagt varierat. Men skulle Hammarby ta tre poäng på söndag är de plötsligt bara två poäng bakom trean Elfsborg, en placering som förstås genererar i en Europa League-kvalplats. Elfsborg möter dessutom tvåan Häcken så det finns en stor möjlighet för Hammarby att knappa in på toppkonkurrenterna.

Hammarby har ju under de senaste åren blivit kända för sitt offensiva spel. Frågan är bara om de verkligen lyckas luckra upp ett AIK, som med stor sannolikhet kommer ligga väldigt lågt under matchen?  Och eftersom det är tre väldigt viktiga poäng som står på spel vill nog inget av lagen ta alltför stora risker. Derbyn är ju alltid spännande, men att det inte blir någon målrik tillställning på söndag är vårt speltips.

  • 100% upp till 1000 kr i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback