Reklam
24 april 2019 at 19:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Friends Arena
22 apr 2019 at 15:43 (Uppdaterad 24 apr 2019 at 20:57) 22/04
44
0

Fotboll Allsvenskan Sverige

Chans (1-X-2): 48-32-20%
Spelvärde: 112,80%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-0
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas

AIK tar emot Häcken på Friends Arena på onsdag. Två lag som kommer från förluster senast. Häcken föll hemma mot Djurgården medans AIK föll borta mot Örebro.

AIK har inte startat Allsvenskan på ett bra sätt. Man har en seger, och den kom efter en mental explosion i andra halvlek mot överraskningen Sirius.

Innan dess hade man spelat två 0-0 matcher mot Östersund resp. Norrköping.

Vad som hände senast borta mot Örebro är en gåta. Man skapar mängder med hörnor, har bollinnehavet och vinner duellerna. Men man skjuter alldeles för dåligt. AIK har ett överflöd av anfallare i laget. Norling måste bestämma sig vilka som ska spela. Legenden Goitom har fått bänka tills senast mot Örebro. Han gick dock mållös mot Örebro. Jack Lahne är endast 17 år och han känns alldeles för ung för att axla rollen som AIKs anfallsess. En som satt på bänken senast som garanterat lär starta mot Häcken, är Obasi. Han är ju den som kan och ska göra det framåt för AIK. Adu är en annan som bänkade sist men lär starta mot Häcken.

AIK har aldrig förlorat mot Häcken hemma. Det är matcher under 20 års tid som Häcken haft oerhört svårt att rubba Gnaget.

Häcken hade ju startat alldeles lysande med 7 poäng efter 3 matcher. Fram tills man mötte Djurgården senast där det blev en rejäl soppatorsk. Vad hände med det Häcken jag såg borta mot Falkenberg?

Man saknade Erik Friberg något enormt på det centrala mittfältet. De defensiva Faltsetas och Berggren är inte i närheten av Fribergs box to box spel. Friberg kan vara tillbaka mot AIK, men högst oklart hur vaden har läkt.

Paulinho var riktigt blek mot DIF, där han fokuserade på att gnälla mer än att spela fotboll. Han hade ett farligt skott i slutet av matchen, som Vaiho avvärjde. Jeremejeff var inget hot och Yasin var frustrerad matchen igenom.

Tittar AIK på vad Djurgården gjorde mot Häcken så har man en stor fördel. 

En annan fördel är att AIK spelade match senast 19/4. Man har fått 2 dagars extra vila. Det kommer garanterat märkas på plan, där Häcken vill dra ner tempot. AIK måste hålla högt bolltempo för att komma runt Häckens kompakta försvar. 

Med historiken lagen emellan där Häcken aldrig vunnit borta mot AIK, samt 2 dagars extra vila, så tycker jag oddsen på AIK är alldeles för bra.

Obasi kommer ställa till problem för Toivio och Lindgren. 

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet

Kommentarer

Feedback