Reklam

Toshikazu Yamanishi/Perseus Karlstrom - Vasiliy Mizinov/Christopher Linke: Perseus Karlström att ta medalj

4 oktober 2019 at 22:30 - Friidrott, World Championships - Outdoor | mix
27 sep 2019 at 17:27 (Uppdaterad 5 okt 2019 at 08:41) 27/09
76
0
Chans: 50%
Spelvärde: 125,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss:
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
En av de svenska idrottarna är helt bortglömda av de flesta förhandstipsen. Bakom Daniel Ståhl och Armand Duplantis krigar Perseus Karlström verkligen om medaljerna i Doha.

Inför friidrotts-VM i Doha har två namn cirkulerat bland medaljspekulationerna. Men kanske är en av de hetaste kandidaterna helt bortglömd? Eskilstuna-sonen Perseus Karlström har haft en fin säsong hittills, och inte minst visade han i Finnkampen att formkurvan pekar åt rätt håll. Med sina 38:03.95 på 10 kilometer slog han sitt egna svenska rekord.

– Det här är fruktansvärt bra alltså. Jag är riktigt nöjd. Jag siktar på pallen i VM. De andra får se upp för mig, sa han till SVT Sport.

Här i VM, på 20 kilometer, är det svårt att hitta någon riktig favorit i fältet. Italienaren Massimo Stano har förhandstipset av spelbolagen, men är ingen att hålla i handen när det kommer till mästerskap. På årsbästalistan dominerar Japan med fyra av de fem bästa tiderna (den femte är Massimo Stano). Men även japanerna är oberäkneliga och ytterst svårbedömda. Spelbolagen litar inte riktigt på deras form och har skickat ned dem i oddslistorna.

Perseus Karlström står sig starkt i fältet då han vunnit tre av fyra 20 km-lopp i år. Han vann i europeiska cupen och kom fyra i en stor tävling i La Coruna på 1:18:07, vilket är bara 22 sekunder sämre än vad italienaren gjort i år.

VM-loppet går sent på kvällen för att det ska vara lite svalare. Till skillnad från andra lopp lär det bli taktik och då har Perseus en bra chans att bärga en medalj. 2.50 är ett bra odds på topp 3 och visst kittlar det lite med 7.50 på skrällguld...

  • 100 kr freebet i välkomstbonus! Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet
Feedback