Reklam

Odds på Watford - Premier League 2021/22

Efter att de förra säsongen slutade på andraplats i Championship är de nu återigen tillbaka i Premier League. Siktet denna säsong är att hänga kvar och bygga ett stabilt lag för att återigen etablera sig i  den engelska högstaligan. Tränaren för uppdraget är den meriterade La Liga-spelaren Xisco Muñoz. In har det kommit en del intressanta spelare som Joshua King, Danny Rose och Imran Louza. Laget har även fått behålla några av sina viktigaste spelare som Ismaila Sarr, Troy Deeney och Joao Pedro.

Odds på Watford i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Watford i Premier League säsongen 2021/22. 

Watford Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 500,00
Bästa uppflyttade lag 2,75

Information & Statistik: Watford

Styrkor

Xisco Muñoz som blev lagets nya tränare 20 matcher in I 2020/21 började sitt nya uppdrag lite knackigt, men godkänt. Den riktiga vändningen kom när han ändrade  spelsystemet från 4-4-2 till 4-3-3 i matchen mot Bristol City, februari 2021. Ett spelsystem som gynnade lagets offensiv mer och ett möte de vann med 6-0. Efter den matchen kickade det igång på allvar och de började klättra mot platserna i det övre skiktet av tabellen som skulle ge dem direktkvalificering till Premier League.

  • Troy Deeney börjar bli aningen till åren men är den spelare som är starkast förknippad med klubben av alla i spelartruppen. Inga superimponerade siffror poängmässigt förra säsongen då han stod för 7 mål och 3 assist, men spelar ingen större roll då han är såpass viktig för klubbens identitet.
  • Ismaila Sarr är lagets bästa spelare och de ska vara glada att de lyckats behålla honom trots nedflyttning. Flera av de större klubbarna i Europa är intresserade av att ta in honom i laget. Men det verkar som att han blir kvar denna sommar och nu när de återigen är tillbaka i Premier League kommer han bli viktig för att undvika nedflyttning.
  • Två spelare som kan bli en fullträff är Joshua King och Danny Rose. Båda två har massor av rutin från Premier League och även om det var ett par säsonger sedan så har de en gång varit tongivande i sina tidigare respektive klubblag.

Svagheter

Det är helt andra förutsättningar att klara sig i Premier League jämfört med Championship och det ska bli intressant att se om Xisco Muñoz spelsystem fungerar lika bra i den högsta divisionen. Nu har de bara varit nere ett år i Championship, men förlorat tidigare viktigare spelare som Abdoulaye Doucoré och Gerard Deulofeu och även om nyförvärven är intressanta är de inte alls på samma nivå som de ovanmämnda spelarna.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Watford FC kommer från staden Watford i landskapet Hertfordshire och spelar sina hemmamatcher på Vicarage Road. Deras smeknamn är “The Hornets”. De har aldrig vunnit någon titel. Deras största framgång är två finaler i FA-cupen, en andraplats i högsta divisionen och att de deltog i UEFA-cupen året efter att de slutat tvåa. Klubbens mest kända supporter är artisten Elton John som vid två olika tillfällen under 1970 och 80-talet var ägare och ordförande i klubben.

Deras största rivaler är Luton Town

Historik

1881 bildades klubben Watford Rovers och 1889 bytte laget namn till Watford Football Club. 1920 gick de med I Football League. 1977 anställdes Graham Taylor som klubbens tränare och han skulle komma att leda dem till deras hittills största framgångar. När han anlände till klubben befann de sig i den dåvarande fjärde divisionen. De två säsongerna som följde förde han upp dem till andra divisionen(dagens Championship). Efter två säsonger i bottenskiktet av tabellen tog han det tredje spelåret 1981/82 upp dem för första gången någonsin till första divisionen(dagens Premier League). 1982/83 under deras första säsong i högsta serien slutade de på en andraplats.

Kommentarer

Feedback