Reklam

Odds på Norwich - Premier League 2021/22

Norwich City går upp till Premier League som vinnare av Championship förra säsongen. Detta efter att de har spenderat en säsong i den näst högsta ligan i det engelska seriesystemet. 2019/20 var senaste gången de spelade i Premier League. De inledde då säsongen bra med en Pukki som gjorde massor av mål då de vann mot lag som Manchester City och Newcastle United, men de räckte inte till och slutade sist i ligan. Nu är de tillbaka och till sin fördel har de denna gång erfarenheten av att det inte var alltför längesen de spelade i Premier League.

Odds på Norwich City i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Norwich City i Premier League säsongen 2021/22. 

Norwich City Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 1000,00
Att inte bli nedflyttade 1,85

Information & Statistik: Norwich City

Styrkor

Det tränaren Daniel Farke har gjort med Norwich är smått sensationellt. Trots att de tappat flera av sina bästa spelare genom åren har han byggt upp laget igen främst med massa unga talanger och spelare inga andra klubbar vill ha. Dessutom spelar han en offensiv fotboll för fansen.

Lagets erfarne målvakt Tim Krul är viktigaste spelaren. Han är en utmärkt målvakt på straffar och en stor ledare av backlinjen framför honom.

  • Max Aarons är lagets största stjärna och den mest omtalade spelaren i klubben. Är bara 21 år och spås en lysande framtid. Flera av de största klubbarna i Europa är ute efter att försöka värva honom, så det är otroligt viktigt att de håller kvar vid sin guldklimp när de nu är tillbaka i Premier League, åtminstone en säsong till.
  • Förtroendet för att Teemu Pukki ska stå för målproduktionen är stort hos tränare Farke. Förra året i Championship stannade han på 26 mål på 33 matcher. Det kommer inte att bli lika många i Premier League, men han är fortfarande lagets viktigaste offensiva spelare.

Svagheter

Tappet av Emiliano Buendía till Aston Villa kommer att svida denna säsong då han tillsammans med Teemu Pukki var lagets mest poängproducerande spelare. Gällande nämnde Pukki kan det vara en svaghet eftersom att klubben förlitar sig starkt på honom och det finns ingen likvärdig backup som anfallare i laget.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget Norwich City FC kommer från staden Norwich i Norfolk. De spelar sina hemmamatcher på arenan Carrow Road. De kallas för “The Canaries”, smeknamnet kommer från att staden historiskt har fött upp fåglar. Lagets fans sjunger “On the Ball, City” det är världens genom tiderna äldsta sång inom fotboll. Norwich City slutade 1992/93 trea i Premier League och det är klubbens genom tiderna bästa placering i den engelska högstaligan. De har vunnit ligacupen två gånger.

Deras största rivaler är Ipswich Town

Historik

Klubben bildades 1902 under namnet Norwich City FC, men upplöstes under två år mellan december 1917 och februari 1919 på grund av att första världskriget stoppade all fotboll och laget drog därmed på sig stora skulder. Deras enda två titlar någonsin tog de i FA-cupen, åren 1962 och 1985.

Kommentarer

Feedback