Annons

Odds på Leicester - Premier League 2022/23

Sex säsonger har gått sedan Leicester City lyckades med en av de mest minnesvärda idrottsliga prestationerna någonsin, när de blev engelska mästare 2015/16. Sedan dess har de fem topp-10-placeringar, den enda gången som man slutade lägre än plats nio kom när man försökte ta sig så långt som möjligt i Champions League. Förra säsongen blev det en åttondeplats, fem poäng från att ta en plats ut i Europa.

Brendan Rodgers befinner sig i ett prekärt läge där han inte kunnat förstärka under sommarens transferfönster, vilket har hindrat honom från att göra de önskade förändringarna i en trupp som till synes behöver ny kraft om de ska fortsätta att vara med och slåss om topp sju i Premier League 2022/23.

Odds på Leicester i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Leicester i Premier League säsongen 2022/23. 

Leicester: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Leicester: Att sluta topp 10 Premier League 2,40
Leicester: Att sluta topp 4 40,00

Information & Statistik: Leicester

Styrkor

2021/22 betraktades allmänt av Leicesters supportrar som knappt godkänt, men med tanke på att laget drabbades av en rad tunga bakslag får en åttondeplats ses som ett steg framåt.

Leicester hade rejäla problem med skador då Wesley Fofana, Jonny Evans, Wilfred Ndidi, James Justin och Jamie Vardy alla var borta under perioder. Ingen av dessa fem spelare spelade mer än 20 matcher. Om dessa håller sig skadefria 2022/23 kan de blanda sig in i slaget om en plats ut i Europa.

Patson Daka har haft ett helt år på sig att etablera sig i engelsk fotboll. James Maddison är en av ligans bästa AM. Med Vardy, Kelechi Iheanacho och Harvey Barnes har de ligans bästa offensiv utanför topp 6

Leicester sticker ut genom att vara livsfarliga att göra mål kring halvtid. Förra säsongen stod de för nio mål mellan den 41:e och 50:e minuten och släppte bara in två. Under de minutrarna var de näst mest målfarliga i ligan, hade bästa försvaret och den bästa målskillnaden.

Svagheter

Startelvan är bra, men bredden är inte bara tunn utan även skadedrabbad. Det saknas ny energi i laget och bara allmän bredd och lite extra toppkvalitet. Särskilt i försvaret är de sårbara med den evigt skadedrabbade Evans. Alternativet till Vardy är Patson Daka, som var omtalad i samband med förra säsongen. Men så länge Vardy kan spela är han den självklara nian. Om Leicester kan undvika skador kan säsongen bli rimlig. Men Brendan Rodgers har själv sagt att han hoppas på 5-6 nya spelare om laget ska kunna utmana om europeiska platser. Hittills har de bara sålt spelare.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från staden Leicester och spelar sina hemmamatcher på King Power Stadium. Åkte ur Premier League 2004 och spelade i League one och Championship fram till att de säsongen 2013/14 gick upp till den engelska högstaligan genom att vinna Championship. Tillbaka i Premier League, 2014/15, slutade de på 14:e plats. Leicester har blivit engelska ligamästare en gång, vunnit FA-cupen vid ett tillfälle och Ligacupen tre gånger. De har deltagit i Europacupspel fem gånger.

Deras största rivaler är Nottingham Forest, Derby County och Coventry City.

Historik

Klubben bildades under namnet Leicester Fosse F.C., år 1884 och röstades 1894 in i föregångaren till dagens Premier League, Football League. 1919 döpte klubben om sig till vad det namnet de går under i dag, Leicester City. De vann Premier League säsongen 2015/16. Bedriften ses som en av de största sporthändelserna någonsin. Spelåret 2020/21 vann de FA-cupen för första gången. Deras tre titlar i ligacupen tog de säsongerna 1963/64, 1996/97 och 1999/2000. Deras hittills enda titel i Charity Shield bärgades 1971.

Kommentarer

Feedback