Reklam

Odds på Leicester - Premier League 2021/22

Leicester hade avancemanget till Champions League i sin hand och det såg ut som att de skulle lyckas ta sig dit. Men i den sista omgången misslyckades de när de hemma på King Power Stadium blev slagna av Tottenham Hotspur med 2-4 och Chelsea tog deras plats istället. Men trots nederlaget och missat spel i Europas finrum blev det två titlar med vinsten mot Chelsea i FA-cupfinalen och när de vann över Manchester City i matchen om Community Shield.

Truppen är aningen tunn och för att undvika att de för tredje året i rad ska missa ett slutspel i Champions League i slutomgångarna har Brendan Rodgers förstärkt med Patson Daka från RB Leipzig och Ryan Bertrand från Southampton.

Odds på Leicester i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Leicester i Premier League säsongen 2021/22. 

Leicester City Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 40,00
Topp 2 20,00

Information & Statistik: Leicester

Styrkor

Leicesters scoutingverksamhet är förmodligen ligans mest imponerande. De säljer sina stjärnor dyrt, men lyckas alltid att hitta budgetalternativ som är bättre eller på samma nivå som deras sålda spelare.

  • När Jamie Vardy hade en svacka förra säsongen klev istället Kelechi Iheanacho in och producerade. Denna säsong förstärks anfallet med Patson Daka och med tanke på hur de prickat rätt med tidigare nyförvärv är med största sannolikhet även detta ett smart köp.
  • De har inför den kommande säsongen fått behålla sina spelare och endast tagit in nödvändiga nyförvärv, vilket bådar gott.

Svagheter

Är ganska ojämna, för trots att de kan mäta sig med topplagen och vara med och slåss i toppen av tabellen kan de även gå in och göra plattmatcher mot betydligt sämre lag. En annan svaghet är att de gör det bra första halvan av säsongen för att sedan tappa efter jul och nyår. Problemet är att de inte kan hålla energin uppe genom hela säsongen.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från staden Leicester och spelar sina hemmamatcher på King Power Stadium. Åkte ur Premier League 2004 och spelade i League one och Championship fram till att de säsongen 2013/14 gick upp till den engelska högstaligan genom att vinna Championship. Tillbaka i Premier League, 2014/15, slutade de på 14:e plats. Leicester har blivit engelska ligamästare en gång, vunnit FA-cupen vid ett tillfälle och Ligacupen tre gånger. De har deltagit i Europacupspel fem gånger.

Deras största rivaler är Nottingham Forest, Derby County och Coventry City.

Historik

Klubben bildades under namnet Leicester Fosse F.C., år 1884 och röstades 1894 in i föregångaren till dagens Premier League, Football League. 1919 döpte klubben om sig till vad det namnet de går under i dag, Leicester City. De vann Premier League säsongen 2015/16. Bedriften ses som en av de största sporthändelserna någonsin. Spelåret 2020/21 vann de FA-cupen för första gången. Deras tre titlar i ligacupen tog de säsongerna 1963/64, 1996/97 och 1999/2000. Deras hittills enda titel i Charity Shield bärgades 1971.

Kommentarer

Feedback