Reklam

Moderaterna leder nästa regering - enligt oddsen

Moderaterna

Moderaterna är ett av landets största partier. Tillsammans med Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna (då Folkpartiet) satt de som Alliansregering under åtta år, mellan 2006 och 2014. Fredrik Reinfeldt som var partiledare för Moderaterna och därmed även statsminister under dessa två mandatperioder avgick och lämnade plats för Anna Kinberg-Batra innan Ulf Kristersson tog över som ledare för partiet i oktober 2017. Enligt oddsen ser den nya partiledaren nu ut att kunna ta över som statsminister efter valet den 9e september. Låt oss ta en närmare titt…

Betta på Moderaterna hos Unibet!

Moderaterna chans att bilda regering efter valet

På de spelsidor online där du kan betta på årets riksdagsval talar oddsen för att Moderaterna efter fyra år i opposition nu återigen har chans att bilda regering tillsammans med de övriga allianspartierna efter valet. Tittar vi närmare på vilket parti eller koalition som tros bilda regering efter året riksdagsval ligger nämligen oddset  för en klassisk alliansregering hos Betsson på 3.00. Enligt dessa odds bör vi alltså se ett regeringsskifte till hösten.

Speltips: Alliansen bildar nästa regering | Odds: 3.00 | Betsson

Socialdemokraterna är det parti som fått allra flest röster sedan långt tillbaka in på 90-talet. Det finns därför stor sannolikhet för att de även i detta val lyckas med detta.

Oddsen talar för att Ulf Kristersson blir nästa statsminister

Detta stämmer överens med hur oddsen för vilket parti landets nästa statsminister kommer ifrån hos Unibet, där ligger nämligen Moderaterna på 1.85 med Socialdemokraterna hack i häl på 2.25. Det ger Ulf Kristersson ledningen över Socialdemokraternas Stefan Löfvén.

Moderaterna växte i röstantal mellan 2002 och 2010 då de gick från 15,26% av rösterna hela vägen upp till 30,06%. När Socialdemokraterna tog över makten 2014 var valresultatet för Moderaterna återigen nere på 23,33%.

Trots att oddsen talar för att det blir en Alliansregering efter valet med Ulf Kristersson i täten så ser valresultatet för Moderaterna ut att gå ned. Oddset för att partiet får under 21% av rösterna i årets val ligger nämligen på 1.50 i jämförelse med 2.40 för över 21% av rösterna. Men, sammanlagt med de övriga allianspartierna tros dessa partier ändå som koalition få en majoritet och därmed möjlighet att skapa en regering.

Speltips: Moderaterna får över 21% av rösterna | Odds: 2.40 | Betsson

Om Moderaterna kommer att få över eller under 21% av rösterna är ett bet som är mycket populärt inför riksdagsvalet 2018. Vill du betta på att röstantalet hamnar över 21%, då kan du hos Betsson vinna 2.40 gånger dina satsade pengar.

Relativt ny partiledare - positivt för valresultatet?

Ett partis valresultat kan påverkas av många saker. Olika uttalanden och hur dessa framställs i media under valperioden kan ha en mycket stor påverkan. Men även sådant som skett tidigare i partiet kan komma att påverka valresultatet. En sådan sak är partiledarbytet. Ulf Kristersson tog sig som nämnt an rollen som partiledare för Moderaterna efter Anna Kinberg- Batra i oktober 2017. Det är alltså mindre en ett år sedan. Att Kristersson varit partiledare under en så pass kort tid innan valet kan också ha en negativ inverkan på Moderaternas valresultat då en del väljare möjligtvis kan känna att de inte hunnit bygga upp ett förtroende till partiledaren. Förtroende är trots allt en av de viktigaste aspekterna inom politik. Men att Moderaterna har en ny partiledare kan också ha en positiv inverkan på valresultatet. Det då de som var missnöjda med partiet under den tidigare partiledarnas ledarskap kanske med en ny partiledare i täten ser mer positivt på partiet.

Att välja var man ska placera sina pengar på detta bet, om Moderaternas valresultat kommer hamna under eller över 21%, kan därför kännas som en gissningslek. Skillnaden mellan oddsen är knapp och att förutsäga ett valresultat är svårt. Vad säger din magkänsla?

Bästa oddsen för Moderaterna

Bet

Odds Spelsida
Moderaterna och resterande Allianspartier bildar regering efter valet 3,0
Moderaterna får över 21% av rösterna 2,40
Ulf Kristersson blir nästa statsminister 1,85
Feedback