Reklam

Odds på Ryssland - Junior-VM 2021/22

Spelschema, Ryssland U20

Hela spelschemat

Ryssarna känns aningen svårbedömda inför årets upplaga av JVM. Förra året slutade man fyra efter att ha blivit totalt överkörda av Kanada i semifinalen. Inför årets turnering har man valt att inte ta ut en enda spelare som till vardags spelar i Nordamerika. Ett genidrag eller dårskap? Det får framtiden snart utvisa.
 

Odds på Ryssland i JVM 2021/22

Nedan ser du oddsen på Ryssland i JVM 2021/22.

Ryssland JVM 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner JVM 8,00
Vinner grupp B 3,50Styrkor

Högsta nivån och bredden av individuellt skickliga spelare. Ryssland kommer med ett lag vars spelare har en del rutin från KHL-spel. Målvakten Yaroslav Askarov spås en lysande framtid och lyckas han hitta storformen kan det bana väg åt lagets offensiva spelare. Om Askarov spikar igen kassen kan Ryssland vara med och guldet på allvar.

Svagheter


Lagspelet känns på förhand som vanligt som en potentiell rysk akilleshäl. Inför årets JVM har man motiverat truppbyggandet med att man ska stärka lagspelet och framför allt defensiven. Om det kommer att fungera är i nuläget högst oklart. Men mycket talar för att Ryssland än en gång kommer få det tufft mot de allra bästa lagen i jämna matcher.

Fakta och historik om laget


Sedan Sovjetunionens fall har Ryssland vunnit JVM fyra gånger. Notera att den senaste vinsten var så långt bak i tiden som 2011. Man har förlorat fyra finaler sedan dess och den senaste finalförlusten kom 2020 mot Kanada.

Kommentarer

Feedback