Reklam

Kaliningrad Stadium

Stad: KaliningradKaliningrad
Invigd: 2018
Kapacitet: 35,212
Klubb: FC Baltika Kaliningrad

 

 

 

 

Arenan utanför Rysslands fastland

Kaliningrad Stadium, även känt som Arena Baltika, är den minsta arenan under fotbolls-VM 2018. Bygget drog igång 2015 som den sista arenan att påbörjas inför VM i Ryssland. Planen från början var egentligen att sätta igång 2012 men så blev det inte riktigt. Anledningen till den sena byggstarten var på grund utav förseningar som uppkom tack vare finansiella svårigheter och att det ansvariga företaget för arenans design gick i konkurs.

Tanken från början var att 45,000 åskådare skulle få plats under det infällbara taket men ett beslut fattades att förenkla designen och dessutom minska kapaciteten till 35,000 sittande gäster. Efter VM kommer ytterligare 10,000 säten att försvinna innan det blir den nya hemmaarenan för FC Baltika som fram till dess spelar på anrika Baltika Stadium.

Flytten till nya arenan blir ett rejält lyft för både klubben och staden då Baltika Stadium är ganska nedgången och dessutom får det plats mindre än 15,000 åskådare.

 

Kaliningrad Stadium under fotbolls-VM 2018

Det kommer att spelas fyra gruppspelsmatcher på den minsta arenan under mästerskapet. Belägen endast 2 kilometer från Königsbergs katedral så är det ett fint läge stadion har. Victory Square som ligger mitt i stan är även det inom gångavstånd endast 1,5 km bort.

Området runt Kaliningrad Stadium är just nu en byggarbetsplats men innan VM kommer det stå klart med flertalet bostäder, restauranger, barer och nöje. Det finns en del alternativ vad gäller hotell också med bland annat Kaliningrad Hotel och ibis nära till hands.

När det inte spelas fotboll har du en riktigt fet stad att utforska. Kaliningrad ligger mellan Litauen och Polen vid baltiska kusten. Staden hette under ett tag Königsberg och har tillhört Tyskland men efter andra världskriget skedde en stor renovering, de tyska spåren går dock fortfarande att se på Brandenburg Gate och en fiskeby. Fansen som besöker Kaliningrad kommer inte att bli besvikna.

Feedback