Reklam

Odds på Zenit - Champions League 2021/22

Kliver in I Champions League som seriesegrare I ryska Premier League 2020/21. Var förra säsongen en av representanterna i den europeiska mästarturneringen. Spelade då i grupp F där övriga lag bestod av Dortmund, Lazio och Club Brugge. Slutade med att de hamnade sist med endast en inspelad poäng som de tog i hemmamötet mot Lazio. I år spelar de i samma grupp som Juventus, Chelsea och Malmö. Avancemang till slutspelet känns långt borta då giganterna Juventus och Chelsea troligtvis tar de två översta placeringarna. Istället får de slåss med Malmö om platsen till Europa League.

Styrkor

Han börjar bli aningen till åren, den ryska landslagsforwarden, Artem Dzyuba. Men är fortfarande lagets viktigaste offensiva spelare. Har dock haft det problematiskt att producera mål i Champions League. Men med brasilianaren Malcoms hjälp från högerkanten är det förhoppningsvis något som kan lösas. Liverpools förra mittback, Dejan Lovren gör sin andra säsong i klubben och har en hel del nyttig erfarenhet att bidra med.

Svagheter

Har haft det svårt att hävda sig i Champions League de senaste åren. Deras spelarmaterial räcker inte till för att mäta sig med de bästa klubbarna i Europa.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Zenit kommer från staden St. Petersburg i Ryssland. De har aldrig vunnit Champions League. Deras bästa placering i turneringen är att de gått till sextondelsfinalen. De spelar sina hemmamatcher på Gazprom Arena.

Champions League historik

Deras äventyr i den europeiska toppfotbollen tog sin början redan på 80-talet. 1985/86 var deras första spelår i turneringen. Det dröjde sedan till 2000-talet och säsongen 2008/09 innan de för andra gången spelade i Champions League. Under 2010-talet deltog de sex gånger. På 2020-talet har de spelat i den europeiska mästarturneringen, 2019/20 och 2020/21.

Kommentarer

Feedback