Reklam

Odds på Wolfsburg - Champions League 2021/22

Wolfsburg deltog inte i något europeiskt cupspel förra säsongen. De kunde koncentrera sig fullt ut på Bundesliga istället. Ett läge som de förvaltade väl genom att de slutade på en fjärdeplats i ligan och tog en direktplats till Champions League 2021/22. De hade även tur med lottningen då de hamnade i den lättaste gruppen och avancemang ska inte vara en omöjlighet.

Styrkor

Lagets anfallare Wout Weghorst är en av Bundesligas bästa. Förra säsongen gjorde han 20 mål på 33 matcher. Det resulterade i att han slutade på fjärdeplats i den tyska högstadivisionen. De spelare som gjorde fler än honom var stora namn som Håland, Silva och Lewandowski. Mycket hänger på om han lyckas hålla målformen från 2020/21, om laget ska nå framgångar i Champions League.

Svagheter

Mark Van Bommel är lagets nya tränare för 2021/22. Inom tränarsammanhang är han oerfaren då han endast har tränat PSV sedan innan, säsongen 2018/19. Han tog dem till en andraplats i ligan bakom Ajax, men det var tre säsonger sedan och nu ska han leda sitt Wolfsburg i Champions League.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

VfL Wolfsburg kommer från staden Wolfsburg i Tyskland. De har aldrig vunnit Champions League. Deras bästa placering i turneringen är att de gått till kvartsfinalen. De spelar sina hemmamatcher på Volkswagen Arena.

Champions League historik

Endast två gånger har VfL Wolfsburg spelat i Champions League, 2009/10 var första gången och då tog de sig inte vidare från gruppen. Andra gången gick det desto bättre när de nådde kvartsfinalen, 2015/16. För motståndet då stod Real Madrid som vann dubbelmötet med 3-2.

Kommentarer

Feedback