Reklam

Odds på Sporting Lissabon - Champions League 2021/22

Rúben Amorim är nästa stora tränarnamn från Portugal. Han spelade under större delen av sin aktiva karriär för stadskonkurrenten Benfica. Sadlade sedan om till tränare och inför säsongen 2020/21 skrev han på ett kontrakt som tränare för Sporting. Det slutade med att han tog dem till deras första ligatitel sedan 2001/02 och spel i Champions League. 2017/18 var senaste gången de spelade i den europeiska mästarturneringen och då blev det en tredjeplats i grupp D, vilket innebar fortsatt spel i Europa League.

Information om Sporting CP

Styrkor

Den portugisiska huvudstadsklubbens främsta styrka är tränaren Rúben Amorim. För att vara säkra på att landa honom betalade de hans klausul på €10 miljoner för att köpa loss honom från Braga. Det gör honom till den tredje dyraste managern genom tiderna. Endast André Villas Boas och Brendan Rodgers har varit dyrare.

Svagheter

Trots att deras tränare förde dem till ligaguldet föregående säsong var det senast 2017/18 de spelade i Champions League. De är ett oerfaret lag i dessa sammanhang med Europas största klubbar och det kommer bli kämpigt med tanke på att de har ett långt sämre spelarmaterial än flera av de andra lagen.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Sporting Lissabon kommer från den portugisiska huvudstaden Lissabon i Portugal. De har aldrig vunnit Champions League. Deras bästa placering i turneringen är att de gått till kvartsfinalen. De spelar sina hemmamatcher på Estádio José Alvalade XXI.

Champions League historik

1955/56 spelade de i Champions League för första gången. De åkte ut i den första rundan av slutspelet. De har sedan dess deltagit i turneringen en eller flera gånger varje årtionde sedan 50-talet. Säsongen 1982/83 nådde de sin hittills största framgång när de gick till kvartsfinalen där de ställdes mot Real Sociedad som slog ut dem med resultatet 1-2 efter dubbelmötena.

Kommentarer

Feedback