Reklam

Odds på Sevilla - Champions League 2021/22

Sevilla är främst förknippade med Europa League gällande europeisk cupfotboll. Vann turneringen för första gången gjorde de 2005/06 och har efter det tagit ytterligare fem titlar, senast 2019/20. Men förra säsongen deltog de i Champions League där de tog sig vidare till slutspelet, men det blev uttåg redan i åttondelen mot Borussia Dortmund.

Styrkor

Deras erfarenhet från de stora matcherna främst i Europa League. Men alla klubbens framgångar utgår från en man och det är sportchefen, Ramón Rodríguez Verdejo mer känd som Monchi. Hans förmåga att hitta supertalanger för reapriser och sedan sälja dem vidare betydligt dyrare gjorde att klubbens ekonomiska situation blev mycket starkare. På detta sätt har de kunnat etablera sig som ett av de bästa cuplagen i Europa sedan millenieskiftets början.

Svagheter

De är det laget som har mest titlar genom tiderna i Europa League, men de har dessvärre aldrig kunnat hävda sig i Champions League. Deras strategi med Monchi är framgångsrik, men det kommer bli problematiskt för dem att på allvar hota lagen i den europeiska mästarturneringen.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Sevilla kommer från Staden Sevilla i Spanien. De har aldrig vunnit Champions League. Deras bästa placering i turneringen är att de gått till kvartsfinalen. Deras hemmamatcher spelas på Ramón Sánchez Pizjuan.

Champions League historik

1957/58 var första gången de deltog i den europeiska mästarturneringen. De tog sig hela vägen till kvartsfinalen där de blev utslagna av laget som sedan blev mästare, Real Madrid. Det dröjde till 2007/08 innan de återigen spelade i Champions League. Under 2010-talet deltog de hela fem säsonger och senaste gången de var med i turneringen var 2020/21.

Kommentarer

Feedback