Reklam

Odds på RB Leipzig - Champions League 2021/22

I förra årets gruppspel tog de sig vidare till åttondelen som tvåa bakom PSG. Väl där blev det respass direkt mot Liverpool som vann över dem i två raka matcher med 2-0. Inför årets upplaga har de förlorat några av de största profilerna, främst till Bayern München dit tränaren Julian Nagelsmann gått tillsammans med spelarna Dayot Upemecano och Marcel Sabitzer. Men de har förstärkt smart och ungt. Som tränare tar amerikanen Jesse Marsch över.

Styrkor

Klubbens scouting-verksamhet är en av Europas bästa där deras strategi är att värva unga stjärnor billigt för att sedan sälja dem dyrt till andra klubbar. Inför denna säsong har de värvat in en av de intressantaste namnen i fotbollsvärlden när de tog in Ilaix Moriba från Barcelona. Men sedan tidigare finns det flera unga spelare som sitter på massor av potential och blommar de ut under spelåret 2021/22 kan Leipzig överraska.

Svagheter

Kan bli svårt att ställa om efter framgångarna deras förra tränare Julian Nagelsmann uppnådde under sin tid i klubben då han etablerade dem i toppen av Bundesliga och tog dem långt i Champions League. Det är ingen lätt uppgift ersättaren Jesse Marsch har framför sig.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Rasenballsport Leipzig kommer från staden Leipzig i Tyskland. De spelar sina hemmamatcher på Red Bull Arena. De har aldrig vunnit Champions League. Deras största framgång är när de nådde semifinalen som de förlorade mot PSG 2019/20

Champions League historik

Klubben uppstod 2009 och är en av de snabbaste att spela i Champions League sedan bildandet. Det tog dem åtta år innan de spelade i mästerskapsturneringen för första gången, 2017/18. 2021/22 är fjärde gången de deltar i Champions League.

Kommentarer

Feedback