Reklam

Odds på PSG - Champions League 2021/22

2019/20 tog sig den franska huvudstadsklubben till finalen av den europeiska mästerskapsturneringen där de föll mot Bayern München. Förra spelåret blev de utslagna i semin av Pep Guardiolas Manchester City. Under sommaren har de varit aktiva på transfermarknaden och förstärkt laget med flera av världens största stjärnor då de hämtat in Lionel Messi, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum och Gianluigi Donnarumma. Ett lag som på pappret ska vinna Champions League. Mauricio Pochettino basar över världens för tillfället stjärntätaste trupp och nu är det bara en titel som gäller.

Styrkor

Finns inget lag i världen som kan matcha deras trupp sett till stjärnstatus. De är täckta på varje position med toppspelare. Med värvningen av Messi har de alltså ett anfall bestående av Neymar, Icardi, Di Maria, Mbappé och Julian Draxler.

Svagheter

Svagheten är att med så många stora egon i en och samma trupp kan det bli problematiskt att få alla att dra åt samma håll. Lagets tränare Mauricio Pochettino har inte tidigare haft såpass många stjärnor att hantera samtidigt och detta kommer att bli den största utmaningen.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Paris Saint-Germain FC kommer från Frankrikes huvudstad Paris. De har aldrig tidigare vunnit Champions League, men gick till finalen 2019/20 som de förlorade mot Bayern München. Deras hemmamatcher spelas på Parc des Princes

Champions League historik

1986/87 spelade PSG för första gången i turneringen. Under 90 och 2000-talet deltog de två gånger under vardera årtionde. Sedan 2012/13 har de spelat i turneringen varje säsong.

Kommentarer

Feedback