Reklam

Odds på Inter - Champions League 2021/22

De italienska mästarna från 2020/21 hade ingen större framgång i förra årets Champions League. De slutade sist i grupp B, men Conte som då var lagets tränare lade all kraft på att bärga ligatiteln, vilket nu i efterhand får ses som ett klokt beslut. Inter har sedan förra spelåret försvagats då de har tappat flera av sina framstående spelare som Hakimi och Lukaku. Kanske kan nye tränaren Simone Inzaghi föra dem till slutspelet denna säsong.

Styrkor

Även om Inter under sommaren tappade två av sina allra bästa spelare från säsongen 2020/21 i Romelu Lukaku och Achraf Hakimi har de värvat smart för att ersätta dessa. Från Roma köptes Edin Dzeko in och från PSV hämtade de in Denzel Dumfries. Men lagets stora stjärna är Lautaro Martinez och det är oerhört viktigt att de lyckades behålla honom.

Svagheter

Laget sitter på flera stora stjärnor som Edin Dzeko, Arturo Vidal och Alexis Sanchez. Alla dessa har redan varit inne i sin prime och karriären har börjat dala. De är tillräckligt bra för att hålla i den inhemska ligan, men i Champions League blir det tuffare.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Inter kommer från staden Milano i Italien. De spelar sina hemmamatcher på Giuseppe Meazza(San Siro). Tre titlar har de tagit i Champions League.

Champions League historik

Första gången Inter deltog i Champions League var 1963/64. De gick till finalen som de vann mot Real Madrid. Säsongen efter mötte de Benfica i finalen och tog sitt andra raka guld. Det dröjde sedan fram till 1971/72 innan de gick till en final igen där de förlorade mot Ajax. Under 80, 90 och 2000-talet nådde de inga större framgångar, men första spelåret på 2010-talet tog de sin tredje titel.

Kommentarer

Feedback