Reklam

Odds på Porto - Champions League 2021/22

Porto slutade bakom Manchester City i grupp C av förra årets upplaga i Champions League. Väl i slutspelet ställdes de mot Juventus i åttondelen. Ett dubbelmöte de gick segrande ur, men i kvartsfinalen mot de regerande europeiska mästarna Chelsea tog det stopp. Stegar in i mästarturneringen 2021/22 gör de efter att ha slutat tvåa i Primeira Liga 2020/21.

Styrkor

Laget sitter på en bra mix mellan erfarna spelare och yngre som är på väg uppåt i karriären. Mittbacken Pepe är 38 år gammal, men håller fortfarande i Champions League och bidrar med sin värdefulla kunskap till resten av lagkamraterna.

Svagheter

Har inte samma spelarmaterial som andra toppklubbar ute i Europa, vilket är problematiskt när de ska hävda sig mot de större lagen.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

FC Porto kommer från Staden Porto i Portugal. De har vunnit Champions League vid två tillfällen,. Deras hemmamatcher spelas på Estádio do Dragão.

Champions League historik

Första gången Porto spelade i Champions League var 1956/57. Första stora framgången kom när de 1986/87 nådde finalen där de ställdes mot Bayern München och vann med 2-1. Den första titeln av en portugisisk klubb i Europa sedan 1962. Deras andra guld i turneringen tog de hem 2003/04 när José Mourinho tränade laget.

Kommentarer

Feedback