Reklam

Odds på Chelsea - Champions League 2021/22

Chelseas äventyr i Champions League förra säsongen slutade med att de för andra gången någonsin blev Europas bästa lag. Något som till stor del beror på att tränaren Thomas Tuchel kom in i januari och tog över då Frank Lampard fått lämna efter en längre period av sämre resultat. Londonklubben hade redan säsongen 2020/21 en bra trupp, men den riktiga målskytten saknades och med värvningen av Romelu Lukaku under sommaren ser det ännu bättre ut.

Styrkor

Sedan Tuchel kom in och tog över har defensiven förbättrats avsevärt. Han har även fått igång på den tidigare underpresterande målvakten Kepa. En annan av lagets styrkor är att Romelu Lukaku har kommit igång direkt med målskyttet och sett ut som att han aldrig lämnat klubben.

Svagheter

Det finns inget självklart val offensivt om Lukaku skulle bli skadad. Ersättaren Timo Werner har inte alls levt upp till förväntningarna ännu då han förra säsongen aldrig kom igång med målskyttet. Det har inte börjat bättre detta spelår heller, men han sitter på massor av potential.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Chelsea kommer från West End, London i England. De spelar sina hemmamatcher på Stamford Bridge. Laget har vunnit Champions League två gånger.

Champions League historik

1955 blev Chelsea för första gången inbjudna att spela i Champions League. Detta efter att de säsongen före hade vunnit den engelska högstaligan för första gången. Londonlaget skulle då bli den första engelska klubb att delta i mästarturneringen, men engelska FA bad klubben att inte medverka i turneringen och de valde då att stå över.

1999/2000 var första gången de spelade i Champions League, men inte förrän 2012 skulle de komma att ta sin första titel när de besegrade Bayern München i finalen. Andra titeln kom spelåret 2020/21 då de för närvarande är mästare i Europa.

Kommentarer

Feedback