Reklam

Odds på Bayern München - Champions League 2021/22

Bayern fyllde upp prisskåpet med ännu en titel som vinnare av Bundesliga 2020/21. Inför denna säsong skrivs ett nytt kapitel i den tyska storklubben med anställningen av Julian Nagelsmann som tränare. För bara två säsonger sedan blev de mästare i Champions League efter att de vann över Paris Saint-Germain i finalen. Samma motståndare mötte dem i kvartsfinalen förra säsongen, men denna gången tog det franska huvudstadslaget revansch och vann dubbelmötet. Ansvaret vilar tungt på deras nye tränare som förväntas ta dem tillbaka till den absoluta toppen av den europeiska fotbollen.

Styrkor

Robert Lewandowski blir inte yngre, men däremot blir han bara ännu bättre för varje år. Förra säsongen slog han Gerd Müllers gamla målrekord i Bundesliga när han på 29 matcher gjorde 41 mål. Innan Champions League 2019/20 drog igång hade skytteligan i turneringen dominerats av Messi eller Ronaldo som år efter år hade blivit skyttekung sedan 2007/08. Den som bröt den mångåriga dominansen var Robert Lewandowski med sina 15 gjorda mål.

Svagheter

Det som är lagets styrka är även dess svaghet då laget är beroende av sin polske stjärnafallare. Blir han skadad är det ganska tunt i resten av anfallet, alternativet är att sätta in Thomas Müller som striker, men han håller inte samma nivå i de stora matcherna som Robert Lewandowski.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

FC Bayern München kommer från staden München i Tyskland. De spelar sina hemmamatcher på Allianz Arena. Laget har vunnit Champions League sex gånger.

Champions League historik

Det stora genombrottet för att Bayern München skulle räknas till Europas toppklubbar kom när de 1974 vann över Atlético Madrid i Champions League-finalen. Men deras dominans tog inte stopp där. De två nästkommande säsongerna upprepade de bedriften och blev europeiska mästare 1975 och 1976.

Kommentarer

Feedback