Reklam

Odds på Barcelona - Champions League 2021/22

FC Barcelona är ett något nedrustat lag efter att de inför säsongen tappade sin stora argentinska stjärna Lionel Messi. Som inte det vore nog har de satt sig i en riktigt tung finansiell sits som lett till att de inte kan registrera sina nyförvärv och om de misslyckas med det får dessa inte spela under den här säsongen.

Men trots alla orosmoln kring klubben har de fortfarande en riktigt stark trupp oavsett hur det blir med alla nyförvärven. I laget finns nyförvärvet Memphis Depay som kommer att få bära ett tyngre ansvar i anfallet när inte Messi är kvar. Gerard Piqué kommer fortsatt spela en viktig roll som lagets försvarsgeneral och på mittfältet är det Sergio Busquets som styr.

Styrkor

Trots tappet av Messi är de fortfarande en klubb fylld av stjärnor och de har med det ett riktigt starkt lag på pappret. De har på senare år blivit effektiva på att ta fram egna stjärnor från sin ungdomsakademi, en av de mest intressantaste spelarna därifrån på senare tid är Ansu Fati som redan börjat etablera sig i laget. Mittfältaren Pedri är förvisso inte från den egna akademien, men i honom har de en av Spaniens mest lovande spelare.

Svagheter

Det kommer att kännas för hela staden Barcelona att de har förlorat Messi. Nu kan de inte längre förlita sig på hans avgörande löpningar och moment på planen längre. Det kommer att märkas under en längre tid att han är borta från laget eftersom att han nästintill är oersättlig.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

FC Barcelona kommer från staden Barcelona som ligger i den autonoma regionen Katalonien. De spelar sina hemmamatcher på Camp Nou. Laget har vid fem tillfällen vunnit Champions League.

Champions League historik

Första stora framgången de hade i Champions League var när de 1961 blev den första klubben att vinna över Real Madrid i ett europeiskt cup-slutspel. De vann över dem i semifinalen, men föll sedan mot Benfica i finalen. Det skulle dröja till 1991/92 innan de för första gången blev mästare av Europa. Deras andra och tredje titel kom säsongerna 2005/06 och 2008/09. 2010/11 tog de fjärde titeln och senast de vann Champions League var spelåret 2014/15.

Kommentarer

Feedback