Reklam

Odds på Atalanta - Champions League 2021/22

Atalanta gör sin tredje raka säsong i Champions League 2021/22. De har tagit sig dit genom att sluta trea i Serie A tre spelår i rad. Väldigt imponerande med tanke på att laget aldrig någonsin tidigare hade spelat i den europeiska mästarturneringen.

I förra årets upplaga av Champions League slutade de tvåa i sin grupp där övriga lag bestod av Ajax, Liverpool och Midtjylland. Väl i slutspelet blev de utslagna av Real Madrid i sextondelsfinalen.

Styrkor

Anledningen till att Atalanta de senaste åren blivit såpass framgångsrikt i Champions League och Serie A är för att lagets scoutingverksamhet är Europas bästa. Men såklart även tränaren Gian Piero Gasperinis förmåga att utveckla de spelare klubben tar in då han fått fart på flertalet spelare som tidigare varit högst mediokra i sina tidigare klubblag. Det som kanske är allra mest imponerande är att de säljer sina bästa lirare och alltid lyckas ersätta dessa till ett mycket billigare pris, men de nytillkomna håller fortsatt samma nivå.

Svagheter

Gasperini förespråkar en offensiv fotboll som även har varit väldigt framgångsrik för klubben. Men risken är att de blir försvagade defensivt efter tappet av Cristian Romero(årets försvarare i Serie A 2020/21)till Tottenham Hotspur. De har visserligen värvat in Merih Demiral för att ersätta honom. Det kommer krävas en hel del av nyförvärvet för att de ska kunna spela sin offensiva fotboll med hög press. Risken är att de blir sönderkontrade när hela laget står högt upp.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Atalanta kommer från staden Bergamo som ligger i regionen Lombardiet, norra Italien. Från att aldrig tidigare ha spelat i Champions League gör de 2021/22 sin tredje raka säsong i Champions League. Lagets största framgång hittills är när de gick till kvartsfinal 2019/20. De spelar sina hemmamatcher på Gewiss Stadium.

Champions League historik

Laget gjorde sin allra första säsong i Champions League 2019/20 när de gick hela vägen till kvartsfinalen efter att de slog ut Valencia i åttondelen. Deras motståndare i kvarten var PSG som blev dem övermäktiga. 2020/21 blev de utslagna i åttondelen av Real Madrid.

Kommentarer

Feedback