Reklam

Odds på Ajax - Champions League 2021/22

Ajax hamnade i en något tuff Champions League-grupp förra säsongen med det Gasperini-ledda Atalanta, Liverpool och Midtjylland. Sist slutade de danska mästarna från 2019/20 och den nederländska toppklubben hamnade trea, vilket tog dem till slutspelet av Europa League där de blev utslagna av Roma i kvartsfinalen. Nu går de in i årets mästerskapsturnering som vinnare av Eredivisie 2020/21.

Styrkor

Åren med Erik Ten Hag har varit väldigt framgångsrika för Ajax då han har tagit dem tillbaka till toppen av tabellen i Eredivisie. Framgångsrikt har det även varit i Champions League och det största som hänt klubben på flera år var när de 2018/19 tog sig till semifinalen mot Tottenham Hotspur. Uppmärksamheten kring laget blev efter det stor och flera av spelarna försvann till större klubbar runtom i Europa. Men nu är de på väg att få ihop ett bra lag igen där Sebastian Haller är den stora anfallsstjärnan.

Tränaren Erik Ten Hag skrev på nytt kontrakt i somras och är viktig för hela klubben han har lyckats bygga om laget på ett smart sätt efter att stjärnor som Matthijs de Ligt och Frenkie de Jong lämnat.

Svagheter

Har inte ett lag som är starkt nog att för tillfället vara med och utmana de större klubbarna i Europa om att vinna Champions League.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Ajax kommer från Amsterdam och spelar i den nederländska högstaligan Eredivisie och är det mest framgångsrika klubblaget i landets historia med fyra vunna titlar i Champions League. De spelar sina hemmamatcher på Johan Cruyff Arena. De är kända för att vara en av Europas bästa klubbar att utveckla talanger. Några av de största namnen som spelat i laget genom åren är Johan Cruyff, Jari Litmanen, Marco Van Basten, Frank Rijkaard, Rafael van der Vaart, Zlatan Ibrahimović, Dennis Bergkamp.

Champions League historik

Tre säsonger i rad vann Ajax Champions League under 1970-talet dessa tre säsonger var 1970/71, 1971/72 och 1972/73 och är klubbens genom historiens mest framgångsrika år i Europa. Senaste gången de blev europeiska mästare var 1994/95.

Kommentarer

Feedback