Reklam

Odds på AC MIlan - Champions League 2021/22

Återigen i Champions League är ett av genom tiderna turneringens mest klassiska lag, sju år sedan var det sedan de deltog senast. De sitter på en spelartrupp som innehåller massor av talang där flera av spelarna har potential att bli morgondagens stjärnor. Främst är det Theo Hernández, Sandro Tonali, Fikayo Tomori och målvakten Mike Maignan. Det tyngsta lasset får dock deras svenske superstjärna Zlatan Ibrahimović dra ett tag till.

Styrkor

Mycket av det som sker i Milans anfall är genom Zlatan. Men för att göra bördan lättare för honom har de tagit in en annan rutinerad anfallare i Olivier Giroud från Chelsea under sommaren. En flygande start på spelåret 2021/22 har inlånade Brahim Diaz fått och ser ut att ha en riktigt fin säsong framför sig.

Svagheter

Det har varit ett problem för Milan när Zlatan har blivit skadad då han mer eller mindre burit laget själv till dess framgångar, men denna säsong har han endast spelat en match och de är med och slåss i toppen av Serie A. Problemet de har i Champions League är att det var såpass längesedan de spelade i turneringen och med ett så ungt och oerfaret lag blir det svårt att mäta sig med de allra största klubbarna i Europa.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

AC Milan kommer från staden Milano i Italien. De spelar sina hemmamatcher på Giuseppe Meazza. De har vunnit Champions League sju gånger.

Champions League historik

Spelade för första gången i Champions League 1955/56. Under 60-talet vann de turneringen, 1962/63 och 1968/69. Även under 80-talet tog de två guld, 1988/89 och 1989/90. De bärgade även en titel under 90-talet när de vann, 1993/94. De två senaste gångerna de blivit mästare är 2002/03 och 2006/07.

Kommentarer

Feedback