Annons

Speltips på Viktoria Plzen - Champions League 2022/23

Spelschema, Viktoria Plzen

Hela spelschemat

Tjeckerna får leva med att ses som gruppens slagpåse. Och vi har svårt att se att de ens ska kunna ta en seger under årets gruppspel. I våras vann de ligan för första gången på fem år. I CL-kvalet slog man ut Tiraspol och Qarabag vilket inte säger så mycket nu när mycket tuffare motstånd väntar. Sin bästa målskytt förra året har sålts till Saudi och nyförvärven är mest för den stora massan okända spelare från den inhemska ligan. Utsikterna för Plzens deltagande i Champions League 2022/23 ser inte särskilt ljusa ut.

Odds på Viktoria Plzen i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Viktoria Plzen i Champions League 2022/23.

Viktoria Plzen: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Viktoria Plzen: Att kvalificera sig från gruppspelet Champions League 2022/23 40,00
Viktoria Plzen: Att vinna grupp C i Champions League 2022/23 150,00

Styrkor:

Givetvis är Plzen ett bra fotbollslag men det är svårt att se några direkta styrkor på den här nivån mot det motstånd som de mäter i gruppen. Man har trots allt ganska många spelare med landskamper för Tjeckien och detta kan vara en fördel. De är vana att spela mot bra motstånd där de ofta är det sämre laget som får slå ur underläge. Samtidigt kan de spela utan press och får de med sig några bra resultat på hemmaplan så kan allt hända.

Svagheter:

Vi ser inte att Plzen har någon spelare som allas sticker ut jämfört med spelare i de andra lagen. Man skulle behöva i alla fall ett par spännande namn som kan skapa chanser offensivt p ågen hand. Nu riskerar laget att bli alldeles tillbakatryckta och det kommer göra att matcherna blir väldigt tuff och att spelarna riskerar att springa slut på sig efter runt 60 minuters speltid.

Fakta och Historik:

Klubbens CL-historik är väldigt kort och kan lätt sammanfattas. Man har tagit sig till gruppspel en handfull gånger och väl där har man åkt ut direkt. Den mest imponerande segern var när man slog Roma med 2-1 på hemmaplan säsongen 2018/19. Annars brukar man mest förlora och det känns som årets deltagande kommer bli otroligt tufft för tjeckerna.

Spelschema, Viktoria Plzen

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback